Ξενοδόχος κλήθηκε να πληρώσει φόρο 300.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής

Ελλάδα
Ξενοδόχος κλήθηκε να πληρώσει φόρο 300.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από διασταύρωση στοιχείων σε πλατφόρμες κράτησης και τα βιβλία της επιχείρησης, διαπιστώθηκε απόκρυψη 1.300.000 ευρώ περίπου ακαθάριστου κέρδους

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποίησε η οικονομική υπηρεσία της ΔΟΥ Τρικάλων αποκαλύφθηκε υπόθεση φοροδιαφυγής από ξενοδόχο στα Μετέωρα.

Έπειτα από διασταύρωση στοιχείων σε πλατφόρμες κράτησης και τα βιβλία της επιχείρησης, διαπιστώθηκε απόκρυψη 1.300.000 ευρώ περίπου ακαθάριστου κέρδους από το εν λόγω κατάλυμα.

Η οικονομική υπηρεσία, απέδωσε και τον αντίστοιχο «λογαριασμό» στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει φόρο ύψους 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας των Μετεώρων, κατέθεσε την επόμενη κιόλας ημέρα το σύνολο του ποσού, κλείνοντας την υπόθεση.

Φαίνεται ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της ΔΟΥ στην περιοχή των Τρικάλων, έχουν βάλει σε προτεραιότητα τον τουριστικό κλάδο και δη εκείνο των καταλυμάτων μιας και, όπως αναφέρεται, η συνεχής αύξηση της επισκεψιμότητας δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού με στόχο να καθιερωθεί, ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον που θα κινείται στα νόμιμα και προβλεπόμενα πλαίσια σε κάθε επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News