Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρχονται 3 νέες συλλήψεις - Σε συνεργούς και ηθικό αυτουργό επικεντρώνονται οι έρευνες (vid)

Ελλάδα
Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρχονται 3 νέες συλλήψεις - Σε συνεργούς και ηθικό αυτουργό επικεντρώνονται οι έρευνες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, οι αστυνομικοί εστιάζουν στο να βρεθούν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αλλά κυρίως να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός δηλαδή που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι αστυνομικοί, πιο συγκεκριμένα, προσπαθούν να «δέσουν» με απτά αποδεικτικά στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και τον ηθικό αυτουργό. Η σύλληψη των δύο αδερφών ήταν αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να καταλήξουν οι αστυνομικοί στα οχήματα των δραστών και στο δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία.

Σημαντικά στοιχεία, όμως, προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων. Οι αστυνομικοί παράλληλα με την υπόθεση Καραϊβάζ έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο της εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Μία από τις δολοφονίες που εξετάζουν και πάλι μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών είναι αυτή με θύμα ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε και στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ελεγχθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει σε μπλόκο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

//--> //-->

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Ακούγεται ότι θα έχουμε τρεις νέες συλλήψεις»

Από την πλευρά της, πάντως, η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι θα γίνουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός.

«Η μητέρα έκλαιγε στο άκουσμα της σύλληψης των δύο υπόπτων»

Αρχικά η κυρία Παυλέα είπε: «Όταν ανέφερα στη μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, την κυρία Παναγιώτα, ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τη δολοφονία του, δεν μπορούσε να πει τίποτα, καθώς έκλαιγε συνεχώς. Η κυρία Παναγιώτα πηγαίνει και κλαίει συνέχεια στον τάφο του γιου της, τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά εδώ και δύο χρόνια. Χαρακτηριστικά η μητέρα του μου είχε πει: "πίστεψέ με Ρόη, ο Γιώργος ξέρει από πάνω ποιοι είναι οι δολοφόνοι του, γνωρίζει τα πάντα"».

Σε ερώτηση για το αν θα έρθει η αδελφή του δημοσιογράφου από τη Γερμανία, η συνήγορος της οικογένειας Καραϊβάζ ανέφερε: «Βεβαίως θα έρθει. Παρακολουθεί τα πάντα δύο χρόνια τώρα και ακούει όλες τις ειδήσεις που αφορούν την υπόθεση. Μιλάει μαζί μας, ενημερώνεται και φυσικά όλοι περιμένουμε αύριο να πάρουμε τη δικογραφία».

//--> //-->

Αναμένονται νέες συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα υπάρξουν άλλες τρεις νέες συλλήψεις, αλλά η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι συλληφθέντες δεν είναι προς το παρόν ο ηθικός αυτουργός. Το καλό είναι ότι η αστυνομία έχει αρχίσει να ερευνά την υπόθεση και έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τον ηθικό αυτουργό ή τους ηθικούς αυτουργούς. Είμαι απόλυτα αισιόδοξη ότι θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, καθώς όλα δένουν πλέον. Υπάρχει και άλλη μία εκκρεμής δικογραφία που συνδέεται με τον Γιώργο, καθώς του παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα παράνομα και ορισμένες φορές νομίμως με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Πλέον το παζλ είναι έτοιμο να συμπληρωθεί, υπάρχει και πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», απάντησε η κυρία Παυλέα σε σχετική ερώτηση για το αν αναμένονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση Καραϊβάζ.

 Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News