Περιπτεράς αφόπλισε τον "ληστή με τα μαύρα" (vid)

Ελλάδα
Περιπτεράς αφόπλισε τον "ληστή με τα μαύρα" (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρόπος δράσης που ακολουθούσε φαίνεται πως ήταν συγκεκριμένος, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις εισέβαλε στις επιχειρήσεις με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του

Σε συνολικά έξι ληστείες εμπλέκεται ο 45χρονος που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν πήγε να ληστέψει περίπτερο στην ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά... βρήκε τον δάσκαλό του, καθώς ο εργαζόμενος τον ακινητοποίησε και στη συνέχεια συνελήφθη.

Από τη μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι ο 45χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιανουαρίου έως αρχές Μαΐου 2023, διέπραξε συνολικά έξι ληστείες (5 τετελεσμένες και 1 απόπειρα). Ο τρόπος δράσης που ακολουθούσε φαίνεται πως ήταν συγκεκριμένος, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις εισέβαλε στις επιχειρήσεις με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και απειλούσε τους εργαζόμενους με πιστόλι, προκειμένου να αποσπάσει τη λεία του. Επιπλέον, σε όλες τις περιπτώσεις, "χτυπούσε" πάντα συγκεκριμένη ώρα.

Σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, ο 45χρονος είχε ληστέψει καταστήματα καφέ – ψιλικών, πρατήριο υγρών καυσίμων και περίπτερο, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.160 ευρώ και καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 860 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί Τρίτης επ’ αυτοφώρω, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει περίπτερο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr, ο υπάλληλος αντέδρασε συγκρατώντας τον και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου – Αναλήψεως.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, ενδύματα - υποδήματα που φορούσε κατά τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και πέντε κλειδιά οχημάτων, των οποίων η νομιμότητα της κατοχής τους ερευνάται.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ερευνών εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο που είχε αφαιρέσει τον Απρίλιο του 2023 και το χρησιμοποίησε ως μέσο προσέγγισης σε μία εκ των περιπτώσεων, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Βίντεο ντοκουμέντο από τρεις ένοπλες ληστείες που έκανε στο ίδιο κατάστημα καφέ - ψιλικών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο 45χρονος, είχε δημοσιεύσει στις 30 Μαρτίου το protothema

Όπως φαίνεται από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης που βρίσκεται επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη, ο άντρας με τα μαύρα ρούχα, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, ακολουθούσε ακριβώς την ίδια τακτική για να αποσπάσει την λεία του, ενώ «χτυπούσε» συγκεκριμένη ώρα.

Αρχικά, μόλις εισέρχεται στο κατάστημα και πλησιάζει στον πάγκο εργασίας, βγάζει το πιστόλι από την τσέπη του και απειλεί το προσωπικό λέγοντας «ληστεία, μην κουνηθείτε, σας έφαγα». Τότε, οι εργαζόμενοι, υπό την απειλή του όπλου, αναγκάζονται να απομακρυνθούν πηγαίνοντας σε άλλο χώρο και εκείνος με γρήγορες κινήσεις ξεκινάει να φορτώνει τη λεία του και ύστερα αποχωρεί πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως είχε αναφέρει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Άρης Αναστασιάδης, πρόκειται για τον ίδιο δράστη που μέσα σε ενάμιση μήνα είχε εισβάλει συνολικά τρεις φορές στο κατάστημα που διατηρεί και έδρασε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ενώ η τελευταία του... επίσκεψη ήταν τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.3).

Ο δράστης, με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του και γάντια στα χέρια, αφού αδειάσει την ταμειακή μηχανή αποσπώντας μέχρι και τα κέρματα, στη συνέχεια φόρτωσε σε σακούλα ή σε τσάντα τα προϊόντα καπνού και τράπηκε σε φυγή.

«Εισέβαλε στο κατάστημα και τις τρεις φορές με όπλο, απείλησε τους υπαλλήλους και έκλεψε χρήματα και τσιγάρα αξίας συνολικά 3.000 ευρώ. Έβγαλε απο την τσέπη του το πιστόλι και φώναζε "ληστεία, μην κουνηθείς, σε έφαγα". Τα έβαζε ή σε σακούλες ή τα φόρτωνε με οποιονδήποτε τρόπο και έφευγε», περιέγραψε ο κ. Αναστασιάδης. Όπως είχε πει ο ιδιοκτήτης, μετά και τις τελευταίες περιπτώσεις ληστειών στο κατάστημά του και την έξαρση της εγκληματικότητας σε 24ωρα καταστήματα, οι υπάλληλοι φοβούνταν να δουλέψουν, ειδικά σε νυχτερινές βάρδιες.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που «ο ληστής με τα μαύρα» μπούκαρε με όπλο στο κατάστημα ήταν στις 31 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 05.00. Η δεύτερη ήταν στις 16 Μαρτίου, περίπου την ίδια ώρα, ενώ την τελευταία ληστεία στο κατάστημα καφέ - ψιλικών την έκανε στις 28 Μαρτίου, ξανά την ίδια ώρα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News