Ελλάδα

Στο «αρχείο» βάζει ο Βουρλιώτης τον φάκελο Βελόπουλου - Δεν προέκυψαν στοιχεία για ύποπτες ροές χρημάτων

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κάθε μήνα οι βουλευτές έδιναν σε φάκελο 500 ευρώ στο ταμείο του κόμματος

Στο... μηδέν φέρεται να καταλήγει η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, σχετικά με καταγγελίες γιά ύποπτες ροές χρημάτων στους κόλπους το κόμματος «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, ο ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος προίσταται της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του, να ολοκληρώσουν με διαδικασίες εξπρές και οπωσδήποτε πριν από τις εκλογές, την έρευνα για όσα έχουν καταγγελθεί περί χρηματικών ποσών που έμπαιναν στα ταμεία του κόμματος χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μέχρι τώρα έρευνα της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φέρεται να οδηγείται στο ότι, δεν υπάρχουν στοιχεία επιβαρυντικά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στις καταγγελίες είχε προχωρήσει ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος δημόσια έχει πει ότι κάθε μήνα κάθε βουλευτής έδινε 500 ευρώ σε φάκελο χωρίς απόδειξη στο ταμείο του κόμματος. Σε ίδια καταγγελία έχει προχωρήσει και η πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία Αλεξοπούλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας Βουρλιώτη μπήκαν στο στόχαστρο του τόσο τα καταγγελλόμενα πρόσωπα, όσο και οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια