Σοκαριστικές εικόνες με παστουρωμένο άλογο στην Τζια που κρεμόταν σε πλαγιά – Συνελήφθη 34χρονος (pics)

Ελλάδα
Σοκαριστικές εικόνες με παστουρωμένο άλογο στην Τζια που κρεμόταν σε πλαγιά – Συνελήφθη 34χρονος (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν φιλοζωική εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία

Στη σύλληψη ενός 34χρονου προχώρησαν στις 8 το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί του ΑΤ Κέας, έπειτα από τις εικόνες που προκάλεσαν οργή με ένα παστουρωμένο άλογο που κρεμόταν εξαντλημένο σε μια πλαγιά στο νησί.

Η καταγγελία έγινε στο τμήμα του νησιού στις 16:11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», μέσω e-mail που συνοδευόταν από σοκαριστικές εικόνες.

Διερχόμενοι οδηγοί που αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα ενημέρωσαν τη φιλοζωική εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση ο σύλλογος «Ιππόθεσις», όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 29 Απριλίου όταν διερχόμενοι οδηγοί, ξένοι τουρίστες είδαν σε επαρχιακό δρόμο της Τζιας να κρέμεται ένα άλογο στην πλαγιά. Τα πόδια του αλόγου ήταν δεμένα μεταξύ τους, δηλαδή το ζώο ήταν παστουρωμένο και δεμένο σε μια ελιά και όπως φαίνεται κρεμάστηκε στην πλαγιά στην προσπάθειά του να ψάξει για νερό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σύλλογο για την προστασία των ιπποειδών, ενώ οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, κατέφθασε θυμωμένη η ιδιοκτήτρια, έκοψε τα σχοινιά και κλότσησε το άλογο για να σηκωθεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., «ο 34χρονος συνελήφθη στις 20:00 ώρα, μετά από καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Α.Τ Κέας, περί ώρα 16:11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» με τη μέθοδο της περίδεσης των ποδιών στην περιοχή Πλαγιά, με συνημμένες φωτογραφίες».

Φωτογραφίες: ippothesis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News