Δολοφονία Καραϊβάζ: Η ανάρτηση στο Facebook, το άγνωστο λάθος των δραστών και το «ξεμάτιασμα»

Ελλάδα
Δολοφονία Καραϊβάζ: Η ανάρτηση στο Facebook, το άγνωστο λάθος των δραστών και το «ξεμάτιασμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάρτηση του δολοφόνου στο Facebook μετά τον θάνατο του Γ. Καραϊβάζ και η παραπλανητική συνομιλία για να κρύψει τον εντολέα

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προχωρούσε σε παραπλανητικές τηλεφωνικές συνομιλίες, προκειμένου να καταδείξει - με τη αίσθηση ότι τα τηλέφωνα του παρακολουθούντο από την ΕΛΑΣ - ότι δεν γνωρίζει μεγαλοποινικό για τον οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι ο εντολέας της δολοφονίας του δημοσιογράφου!

Οι δύο από τους βασικούς υπόπτους για την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου, λίγη ώρα μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν προχωρήσει σε ανάρτηση φωτογραφίας τους στο Facebook πιθανόν για επιδεικτικούς λόγους. Μία επιλογή που ωστόσο φαίνεται να υποβοήθησε τα στελέχη της ΕΛΑΣ να διαλευκάνουν την υπόθεση. Δύο από τους υπόπτους για εμπλοκή στο «συμβόλαιο θανάτου» κατά του δημοσιογράφου ή για άλλες ύποπτες ενέργειες, υποστήριξαν ότι επικοινωνούσαν μεταξύ τους για να… ξεματιάσει ο ένας τον άλλον!

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το διαβιβαστικό έγγραφο

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία για το παρασκήνιο της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021 στον Άλιμο, περιέχονται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που αποκαλύπτει το in. Για την υπόθεση ήδη κατηγορούνται δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών που κατάγονται από την Μάνη, ενώ φαίνεται επιβαρυντικά στοιχεία να έχουν προκύψει για άλλα τρία άτομα.

Ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να αναδεικνύονται λοιπόν στο έγγραφο είναι η προσπάθεια του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού να δείξει ότι δεν γνωρίζει έναν άλλο Έλληνα ποινικό που θεωρείται ότι ίσως είχε ρόλο καθοδηγητή στην δολοφονία του δημοσιογράφου. Όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο «αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες το περιεχόμενο των οποίων έχει απομαγνητοφωνηθεί, την 5-9-2022 ο Λ.Ι (ΣΣ Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός) μέσω της υπ’ αριθ. 6949… τηλεφωνικής του σύνδεσης, επικοινώνησε με άγνωστο άτομο με το οποίο συνομίλησαν σε έντονο ύφος.

Τι αναφέρεται στην δικογραφία

Από το περιεχόμενο της συνομιλίας διαπιστώθηκε ότι ο Λ.Ι. τον προέτρεπε να ρωτήσει και να μάθει ποιος είναι (ΣΣ προκειμένου ν αντιληφθεί την ισχύ του στον κόσμο της νύκτας) Στη συνέχεια ο Λ. ρώτησε τον συνομιλητή, αν γνωρίζει «τον Γ.Μ» (ΣΣ δηλαδή τον προαναφερόμενο μεγαλοποινικό που εξετάζεται ως ηθικός αυτουργός) Ακολούθως, ο Λ. πραγματοποίησε δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει η προσπάθειά του να αναδείξει, πως δεν γνωρίζει τον Μ. , πως τυχαία ανέφερε τον όνομά του στην προγενέστερη κλήση και πως δεν έχει σχέση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ούτε με «μπράβους».

Ωστόσο, το όνομα του Λ. Ι. αναφέρεται σε δικογραφία του Τμήματος Εκβιαστών όπου κατηγορείται ο Γ.Μ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αναφορά της εν λόγω δικογραφίας οι ιδιοκτήτες καταστήματος στην περιοχή του Κεραμεικού – Γκάζι έδιναν χρήματα στον Λ.Ι και άλλα δύο άτομα, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «μπράβοι», με σκοπό την παροχή «προστασίας».

Σε ένα άλλο σημείο του διαβιβαστικού εγγράφου αναφέρεται ότι δύο εμπλεκόμενοι στην δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ (ΣΣ ένα από τα αδέλφια κι ένα άλλο άτομο που δεν είχε ποινικές εμπλοκές ) προχώρησαν αμέσως μετά σε ανάρτηση στο Facebook με κοινή τους φωτογραφία. Όπως μνημονεύεται «η υπ’ αριθ. 69494… τηλεφωνική σύνδεση του Λ Ι και η υπ’ αριθ. 6948…. τηλεφωνική σύνδεση του Γ. Α. ενεργοποιούν κεραίες στην περιοχή του Σκαραμαγκά, ενώ περί την 15:40΄ ώρα ενεργοποιούν κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

To συμπέρασμα

Λίγα λεπτά νωρίτερα (15:33΄) σε προφίλ με όνομα χρήστη «A. G.»(ΣΣ φαίνεται ν ανήκει στον προαναφερόμενο Γ.Α) στη διαδικτυακή εφαρμογή «FACEBOOK» αναρτήθηκε δημοσίευση με φωτογραφίες στην μία από τις οποίες εμφανίζονται οι Λ. Ιωάννης και Γ.Α. Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι πριν τη δολοφονία ΚΑΡΑΪΒΑΖ, οι Λ. Ε και Λ. Ι. ενεργοποίησαν ίδια κεραία τηλεφωνίας, κατά την ώρα της δολοφονίας οι Λ. Ε , Λ. Ι και Γ. Α. παρουσιάζουν «κενά» στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ενώ μετά τη δολοφονία (από την 14:55΄ ώρα και μετά) ενεργοποιούν κεραίες τηλεφωνίας που καλύπτουν τις ίδιες περιοχές και τέλος σε χρόνο που ενεργοποιούν από κοινού κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία ΚΑΡΑΪΒΑΖ) έχει αναρτηθεί στο FACEBOOK κοινή τους φωτογραφία»

Τέλος εντύπωση προκαλεί η κατάθεση ενός ιδιοκτήτη καταστήματος με κινητά τηλέφωνα σε Αμπελοκήπους απ’ όπου φαίνεται να αγοράσθηκαν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία του δημοσιογράφου. Όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό «εξεταζόμενος ο ιδιοκτήτης ανέφερε πως γνωρίζει τον Β.Γ. (ένας από τους βασικούς υπόπτους) από το έτος 2009, ενώ οι σχέσεις τους πάντα ήταν τυπικές. Όπως ακόμα ανέφερε, παλαιότερα ο ίδιος του έστελνε μηνύματα (SMS) για να τον ξεματιάζει. Όσο για τον Μ.Γ., δήλωσε πως οι σχέσεις τους είναι ομοίως τυπικές».

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News