Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των δύο ανδρών - Τα στοιχεία που πρόδωσαν τα δύο αδέλφια (vid)

Ελλάδα
Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των δύο ανδρών - Τα στοιχεία που πρόδωσαν τα δύο αδέλφια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο συλληφθέντες είχαν αγοράσει πακιστανικά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές σχετικά με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έπειτα από τη σύλληψη των δύο αδελφών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο περιστατικό και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη, 3 Μαΐου.

Τη μεθοδευμένη δράση των Αρχών ώστε να φτάσουν στα ίχνη των δύο ανδρών, ηλικίας 40 και 48 ετών, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί του Σαββάτου η ΕΛΑΣ, ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες έκαναν «πρόβα» της δολοφονίας, μια ημέρα πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Συνολικά είναι πέντε τα άτομα τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, ενώ από την έρευνα προέκυψαν σημαντικά ευρήματα τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σύντομα σε νέες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι OPEN, τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ χρησιμοποιήθηκαν δύο πακιστανικά τηλέφωνα, από τα δύο αδέλφια.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει το κατάστημα στους Αμπελόκηπους που αγόρασαν οι δύο συλληφθέντες τις συσκευές, ωστόσο κομβικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ακριβώς εκείνο χρονικό διάστημα φαίνεται να είχε αγοράσει πακιστανικό τηλέφωνο από το ίδιο κατάστημα, ένα από τα τρία άτομα τα οποία εμπλέκονται στη δικογραφία.

Ωστόσο το τρίτο πακιστανικό τηλέφωνο δεν χρησιμοποιήθηκε και έτσι ο συγκεκριμένος δεν κατέστη κατηγορούμενος.

Ακόμα ένα στοιχείο που αποκαλύφθηκε ήταν ότι τα κινητά των δυο αδερφών ήταν για δύο μέρες, το επίμαχο χρονικό διάστημα, σε παύση, δηλαδή «ακίνητα».

//--> //-->

Το λευκό βαν που κίνησε υποψίες

Η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν, από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διαφυγή τους, σε συνδυασμό με στοιχεία από έτερες ανθρωποκτονίες που χαρακτηρίστηκαν ως «κατά παραγγελία» και σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα, οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο αδερφών, οι οποίοι αμφότεροι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, διακριβώθηκε ότι, οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα τύπου «SCOOTER» καθώς και φορτηγό τύπου «βαν».

Από την έρευνα προέκυψε ότι το βαν ανήκει σε εταιρεία που σχετίζεται με τον 48χρονο. Για το λόγο αυτό ο 48χρονος προσήχθη πριν από 15 μέρες στη ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί βρισκόταν στο τόπο της δολοφονίας του Καραϊβάζ το βαν του. Ο 48χρονος όμως δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους αστυνομικούς και απάντησε μόνο ότι δεν θυμόταν, ενώ και από τον οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν.

Τι εξετάζεται για τα τρία άτομα που βρίσκονται στο «κάδρο» των ερευνών

Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν φτάσει στα ίχνη του ενός που αναζητείται, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εντοπίστηκε από τις Αρχές από συνομιλίες που είχε με τους συλληφθέντες. Μάλιστα το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου.

Μαζί με αυτόν, αναζητείται και ένας ακόμη άνδρας, επίσης κατηγορούμενος για εκβιασμούς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει, πάντως, τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News