Ελλάδα

Θρήνος στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» μόλις στα 51 του χρόνια ο Νίκος Παπαγεωργίου

Οι συνάδελφοί του και οι μαθητές του τον αποχαιρετούν

Η ξαφνική απώλεια του 51χρονου εκπαιδευτικού Νίκου Παπαγεωργίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών, σκόρπισε στην θλίψη ολόκληρη την Φθιώτιδα, συγγενείς, φίλους, αλλά και τους συναδέλφους του.

Ειδικότερα, οι συνάδελφοί του και οι μαθητές του στο Λύκειο Καμένων Βούρλων τον αποχαιρετούν με τα καλύτερα λόγια αναγνώρισης των προσπαθειών του για την εκπαίδευση και για την προσωπικότητά του.

«Με βαθιά συντριβή και οδύνη πληροφορούμαστε σήμερα την απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου και εξαίρετου εκπαιδευτικού, Νίκου Παπαγεωργίου. Αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους του ανθρώπους, στους γονείς και τη μονάκριβη κόρη του. Χρόνια τώρα στο ίδιο σχολείο, σε αντικρινά γραφεία μοιραστήκαμε μαζί του καθημερινές χαρές και δυσκολίες, κοινές αναζητήσεις και όνειρα για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, πάντα στο πλευρό των μαθητών του και των συναδέλφων του.

Αγαπημένε μας Νίκο  θα σε θυμόμαστε για πάντα!»

Συλλυπητήριο μήνυμα κοινοποίησε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας:

«Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαιρετικού συναδέλφου Παπαγεωργίου Νίκου κλάδου ΠΕ02 φιλολόγων.

Ο Νίκος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τα τελευταία τρία χρόνια στο Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι φτωχότερη με την απώλεια ενός νέου συναδέλφου που διακρινόταν για την ευγένεια, την  καλοσύνη και την λογοτεχνική του δεινότητα.

Καλό Παράδεισο, Νίκο

Καλή Ανάσταση»

Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας.

«Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια και το Προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του εκπαιδευτικού και επί χρόνια συνεργάτη της Βιβλιοθήκης Νίκου Παπαγεωργίου.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου υπήρξε ένας ακούραστος εκπαιδευτικός, εραστής της τέχνης του λόγου και της ποίησης και αρωγός του πολιτισμού στην πόλη μας. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου και από το 2015 έως το 2020 με την ιδιότητα του Προέδρου, άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα.

Επί των ημερών του, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας πραγματοποίησε εκδηλώσεις και αφιερώματα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης. Μερικά ονόματα που επισκέφθηκαν την πόλη μας ως προσκεκλημένοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας ήταν η Ρέα Γαλανάκη, η Άλκη Ζέη, ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Λίνα Δημοπούλου, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο Στέφανος Δάνδολος και πολλοί άλλοι. Εμπνευστής και πρωτοστάτης των περισσότερων δράσεων υπήρξε ο Νίκος Παπαγεωργίου που, συνήθως, είχε την ευθύνη της επιμέλειας και παρουσίασής τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της περιοχής μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια