Ν.Δ.: Τα έξι πρώτα ονόματα του Επικρατείας

Ελλάδα
Ν.Δ.: Τα έξι πρώτα ονόματα του Επικρατείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αναμένεται να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Αύριο στις 10.30 θα ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, επικεφαλής αναμένεται να είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ καταπολέμησης της φτώχειας και άνθρωπος με έντονο κοινωνικό έργο για εξαρτημένους και άστεγους. Η έτερη γυναίκα σε εκλόγιμη θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που εμπνεύστηκε το 2019 το project «Υπέροχες Γυναίκες», που αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Είναι προφανές πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος, όπως και ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν θα είναι στο Επικρατείας. Γενικά ο πρωθυπουργός θέλει να προσδώσει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στο Επικρατείας που θα ξεπερνά τα στενά κομματικά κριτήρια και θα προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών.

Οσον αφορά τις μη εκλόγιμες, θα είναι πρόσωπα που προέρχονται από τον αγροτικό κόσμο, τη νεολαία και τις τοπικές κοινωνίες, ο καθένας με κάποιον συμβολισμό, ενώ στην κυρία τιμητική θέση θα είναι ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News