Δύο επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση - Ποιος είναι ο Internet of Things Specialist; Τι κάνει ένας VR Developer;

Κρήτη
Δύο επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση - Ποιος είναι ο Internet of Things Specialist; Τι κάνει ένας VR Developer;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο περιζήτητα επαγγέλματα του 2030

Ποιος είναι ο Internet of Things Specialist; Τι κάνει ένας VR Developer; Ο σύμβουλος σπουδών της Orientum, Θοδωρής Θεοτόκης, παρουσιάζει για λογαριασμό των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου δύο περιζήτητα επαγγέλματα του 2030, τον IoT Specialist και τον VR Developer.

Ποιος είναι ο IoT Specialist?

Ο IoT Specialist είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές και συσκευές, οι οποίες μέσω της σύνδεσης και ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ τους έχουν ως στόχο τη δυνατότητα του χρήστη να τα ελέγχει όλα από έναν υπολογιστή ή ένα κινητό.

Σε ποιους τομείς εφαρμόζεται;

  • Στα έξυπνα σπίτια, διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας με έξυπνες συσκευές
  • Στον τομέα της υγείας, με το Internet of Medical Things επιτρέποντας στους γιατρούς να παρακολουθούν τα δεδομένα των ασθενών μέσω αυτών των συσκευών.
  • Στον τομέα του fitness, με τη χρήση wearable συσκευών για την παρακολούθηση της φυσικής μας κατάστασης.
  • Στον τομέα των logistics, για τον έξυπνο έλεγχο κυκλοφορίας, χώρο στάθμευσης, την έξυπνη διαχείριση στόλου και πολλά άλλα.
  • Στα έξυπνα εργοστάσια, με τους αισθητήρες δεδομένων για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ή και τον έλεγχο των αποθεμάτων.
  • Και τέλος, στον τομέα της γεωργίας, για την παρακολούθηση των καλλιεργειών από απόσταση, τον εντοπισμό ασθενειών στα φυτά ,τον προγραμματισμό του ποτίσματος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, κι όλα αυτά μέσω ενός κινητού τηλέφωνου!

Από ποια τμήματα μπορείς να ασχοληθείς με το IOT.

  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρονικών μηχανικών,
  • Μηχανολόγων Μηχανικών , Φυσικής, Μαθηματικών, Πληροφορικής κ.α.

Ποιος είναι ο Virtual Reality Developer?

Ο VR Developer είναι ο επαγγελματίας που σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας με τις οποίες ο χρήστης μεταβαίνει σε ένα ψηφιακό περιβάλλον με την χρήση μάσκας ή άλλου εξοπλισμού χωρίς να έχει επαφή με το πραγματικό περιβάλλον.

Σε ποιους τομείς εφαρμόζεται;

  • Στον τομέα της εκπαίδευσης. Μια τάξη εικονικής πραγματικότητας επιτρέπει στα παιδιά να πετάξουν στο διάστημα ,να επισκεφτούν τη Σελήνη, ή ακόμα και την αρχαία Αθήνα!
  • Στον τομέα της υγείας. Μέσω της εικονικής πραγματικότητας οι εκπαιδευόμενοι γιατροί και νοσοκόμοι προετοιμάζονται για να εργαστούν σε πραγματικούς ανθρώπινους οργανισμούς.
  • Στην αρχιτεκτονική. Δίνοντας τη δυνατότητα στους μηχανικούς να απεικονίσουν τα σχέδια των κτιρίων πριν τα κατασκευάσουν.
  • Και φυσικά στον τομέα των video games.

Από ποια τμήματα μπορείς να ασχοληθείς με την Εικονική πραγματικότητα;

Πληροφορικής, Γραφιστικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων, και πολλά άλλα.

Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News