Εκλογές 2023: H Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Ελλάδα
Εκλογές 2023: H Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, θα είναι σε υψηλή, εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι μια από τις προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα σε υψηλή θέση.

Την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει τα ονόματα του Επικρατείας

Η υποψηφιότητα της κυρίας Αγαπηδάκη θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει απόψε από την περιοδεία σε Ξάνθη και Καβάλα και το πρωί της Παρασκευής σε εκδήλωση στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς, θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές 2023. Παρόντες θα είναι όλοι οι υποψήφιοι, τους οποίους θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Άκης Σκέρτσος περιορίστηκε απλώς στη δήλωση πως «αύριο, Παρασκευή, το πρωί, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους».

Οι υπόλοιπες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας έχουν «κλειδώσει» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εκλόγιμες θέσεις θα υπάρχουν τρεις γυναίκες.

Σημειώνεται πως το 2019 η ΝΔ, έχοντας κερδίσει τις εκλογές, εξέλεξε πέντε βουλευτές Επικρατείας, επομένως τρεις θέσεις καλύπτονται από την Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Απομένουν δύο θέσεις, οι οποίες, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα καλυφθούν από γυναίκες.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 27/12/21 στη θέση της γ.γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News