Μύκονος: Συλλήψεις σε beach bar - Έκαναν οικοδομικές εργασίες σε αρχαιολογικό χώρο

Ελλάδα
Μύκονος: Συλλήψεις σε beach bar - Έκαναν οικοδομικές εργασίες σε αρχαιολογικό χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συλλήψεις των δυο ατόμων έγιναν στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης

Δεν έχουν τέλος οι οικοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο. Την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων που έκαναν οικοδομικές εργασίες σε αρχαιολογικό χώρο σε beach bar.

Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 21χρονο Αιγύπτιο και έναν 20χρονο Ρουμάνο να πραγματοποιούν παράνομες οικοδομικές εργασίες σε περιοχή προστασίας αρχαιολογικού χώρου, μέσα σε οικόπεδο όπου υπάρχει beach bar, όπως γράφει το iefimerida.gr.

Μάλιστα παρών στις εργασίες ήταν και ένας 73χρονος, νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης. Οι συλλήψεις των δυο ατόμων έγιναν στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, χθες το μεσημέρι «στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και συνδρομής σε κλιμάκιο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (υπουργείο Πολιτισμού) προέκυψε ότι οι δράστες προέβαιναν σε παράνομες εργασίες εντός ορίων χαρακτηρισμένης αρχαιολογικής περιοχής.

Επίσης, στους χώρους της επιχείρησης όπου ενεργούσαν οι αλλοδαποί διαπιστώθηκαν παραβάσεις πολεοδομικού χαρακτήρα, καθώς και παραβάσεις που εμπίπτουν στο Νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News