Μαρτυρία-σοκ για το Σουδάν: «Είδα σκυλιά να τρώνε πτώματα, ξυπνάω ιδρωμένος»

Ελλάδα
Μαρτυρία-σοκ για το Σουδάν: «Είδα σκυλιά να τρώνε πτώματα, ξυπνάω ιδρωμένος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξυπνάω στον ύπνο μου ιδρωμένος. Σκυλιά να τρώνε πτώματα, δεν υπήρχε κάποιος να τους σκεπάσει», δήλωσε ο κ. Ουανής

Την κόλαση που έζησε στο Σουδάν εν μέσω της εμφύλιας σύρραξης που έχει ξεσπάσει εδώ και ημέρες περιέγραψε ο ελληνικής υπηκοότητας γυναικολόγος Μάκης Ουανής, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα την Μεγάλη Παρασκευή για να γιορτάσει το Πάσχα καθώς εκεί βρίσκεται η οικογένειά του.

«Αυτά που είδα στον δρόμο δεν περιγράφονται», δηλώνει ο ελληνικής υπηκοότητας Μάκης Ουανής, μαιευτήρας-γυναικολόγος στη χώρα μας για 40 χρόνια, μεταφέροντας την εικόνα του σκληρού πολέμου στο Σουδάν.

«Ξυπνάω στον ύπνο μου ιδρωμένος. Σκυλιά να τρώνε πτώματα, δεν υπήρχε κάποιος να τους σκεπάσει», δηλώνει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Ουανής, χριστιανός ο ίδιος, εξήγησε ότι βρέθηκε στο Σουδάν τη Μ. Παρασκευή για να γιορτάσει το Πάσχα στη γενέτειρά του μαζί με τη μητέρα και τα αδέρφια του. Έχοντας δίπλα του τον Θεό, τόνισε, μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή, κατάφερε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα χθες Τρίτη, φιλώντας την ελληνική γη.

Βρέθηκε στο Σουδάν μία ημέρα προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις

Ευρισκόμενος τη Μ. Παρασκευή στην πόλη Γουάντ Μαντάνι, σε απόσταση δύο ωρών από το Χαρτούμ, πήγε στη Λειτουργία του Επιταφίου και την άλλη μέρα άρχισε ο πόλεμος, γεγονός που έμαθε από τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Όπως ανέφερε, είχε προγραμματίσει χειρουργεία τις ημέρες εκείνες στην περιοχή και έβλεπε να συνεχίζονται οι εχθροπραξίες και να κόβεται σταδιακά η παροχή του νερού και του ρεύματος στο Χαρτούμ, να εξαντλούνται τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τα πρατήρια βενζίνης να βγαίνουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τελικά να έχει επικρατήσει το «απόλυτο χάος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News