Μητσοτάκης: Σήμερα το πρόγραμμα της Ν.Δ. - Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση των φόρων στην ατζέντα (vid)

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Σήμερα το πρόγραμμα της Ν.Δ. - Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση των φόρων στην ατζέντα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κορυφή των κυβερνητικών δεσμεύσεων είναι η εξαγγελία για αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας

Στην τελική ευθεία εισέρχεται από σήμερα το απόγευμα η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Το πρόγραμμα της ΝΔ για τη γραμμή πλεύσης της χώρας την επόμενη τετραετία χαρακτηρίζεται από κυβερνητικούς παράγοντες φιλόδοξο, αλλά όπως τονίζουν είναι πλήρως κοστολογημένο και υλοποιήσιμο.

Περιγράφει την «Αυτοδύναμη Ελλάδα» και ξεδιπλώνεται σε πέντε άξονες: την παραγωγική Ελλάδα, την κοινωνική Ελλάδα, την ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα, τη δίκαιη Ελλάδα και την ισχυρή Ελλάδα, σύμφωνα με το "Βήμα".

Στην κορυφή των κυβερνητικών δεσμεύσεων είναι η εξαγγελία για αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας. Θα φτάσει, έτσι, τα 950 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είπε (Alpha) ο πρωθυπουργός. Παράλληλα έχει δεσμευθεί για ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2024 με ειδική έμφαση όσους είναι στα κατώτερα κλιμάκια, αλλά και όσους έχουν θέσεις ευθύνης.

//--> //-->

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης εξαγγείλει μείωση των φόρων, αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών, πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027 και μείωση των έμμεσων φόρων εφόσον εξασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύει η βασική εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών, που κοστολογούνται περί το 1 δισ. ευρώ, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το 2024. Πάντως, κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να προβεί και σε άλλες ανακοινώσεις για τη μείωση ορισμένων ειδικών φόρων. Όλες οι οικονομικές εξαγγελίες που έκανε από χθες ο πρωθυπουργός εντάσσονται στην ενότητα «Παραγωγική Ελλάδα».

//--> //-->

Μία από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού θα είναι η ενίσχυση της Υγείας με αιχμή του δόρατος την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στο πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλα τα βασικά νοσήματα, καθολική ισχύς του Προσωπικού Γιατρού, εκσυγχρονισμός όλων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και των 156 κέντρων υγείας και πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας. Βάρος δίδεται και στην περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοσίου. Μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση θα είναι ψηφιακές και οι συναλλαγές των πολιτών θα είναι ηλεκτρονικές. Προβλέπονται, επίσης κανόνες αξιολόγησης και επιβράβευσης των στελεχών.

//--> //-->

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους και στην ενίσχυσή τους με πολιτικές που τους ενισχύουν. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύεται τα πρόγραμμα «Στέγη» μέσω του οποίου οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση και τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης του προγράμματος μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση με 10 χιλιάδες δικαιούχους που είναι ήδη σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News