Ελλάδα

Μύκονος: Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που προειδοποιούσε επιχειρηματίες ότι «θα έρθουμε για έλεγχο»

Έγινε σχετική καταγγελία στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κλιμάκιο της οποίας ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να κάνει την απαιτούμενη έρευνα

Νέες πληροφορίες για τον αστυνομικό στην Μύκονο, ο οποίος φέρεται να προειδοποιούσε επιχειρηματίες και εργολάβους του νησιού ότι επίκεται έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Σε βάρος του 42χρονου αστυφύλακα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυκόνου έγινε σχετική καταγγελία στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κλιμάκιο της οποίας ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να κάνει την απαιτούμενη έρευνα.

«Θέλουν ένα δωράκι τα παιδιά» φέρεται να έγραψε τον περασμένο Μάρτιο ο αστυνομικός προς έναν εργολάβο, ο οποίος ανέγειρε μία παράνομη οικοδομή στην Άνω Μερά της Μυκόνου. Ο εργολάβος ζητούσε πληροφορίες από τον αστυφύλακα για τους επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους και εάν υπάρχουν μηνύσεις ή καταγγελίες σε βάρος του. Σε άλλα μηνύματα ο εργολάβος φέρεται να ρωτάει τον αστυνομικό: «να πάω για δουλειά; Έχουν γίνει μηνύσεις; Θα με ενημερώσεις αύριο;». Ο αστυφύλακας επιβεβαίωσε ότι θα τον ενημερώσει, στέλνοντας έναν αντίχειρα emoji.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στάδια της έρευνας, υπάρχουν επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις του αστυφύλακα προς τον εργολάβο, κάτι που φέρεται να επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο εργολάβος. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνουν ανακτήσεις δεδομένων και να εντοπιστούν κι άλλα στοιχεία και τυχόν παράνομες επικοινωνίες. Παράλληλα, έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την εισαγγελία Σύρου, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο σπίτι του αστυνομικού εντοπίστηκαν 30.000 ευρώ, χρήματα που προς το παρόν δεν φαίνεται να δικαιολογούνται. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για έσοδα από παράλληλη εργασία που κάνει ένα συγγενικό του πρόσωπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια