Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός στα 1.000 ευρώ - Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός στα 1.000 ευρώ - Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ» ανέφερε, σε τηλεοπτική συνέντευξη τονίζοντας πως «τα επιδόματα είναι έκτακτα η μείωση φόρων και η αύξηση μισθών είναι μόνιμη»

«Καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή μου με τον κόσμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης (25/4) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού που θα προσεγγίσει τα χίλια ευρώ στο τέλος της επόμενης τετραετίας και αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο κόσμος μετά το πρώτο μεγάλο σοκ από τα Τέμπη, άρχισε να συσπειρώνεται ξανά γύρω από τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν ένα μεγάλο συλλογικό σοκ και ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογούσε. Ωστόσο, ήταν μια προσωρινή φθορά της κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, είπε: «Μπορεί να προκύψει Κυβέρνηση ηττημένων λόγω αυτού του συστήματος . Μόνο εάν είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει πράξη η κυβέρνηση των ηττημένων».

«Διεκδικώ την αυτοδυναμία. Δεν συζητώ σενάρια ψήφου ανοχής. Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σενάριο που δεν θα έχει την πλειοψηφία της βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε πρόγραμμα και εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόταση διακυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας δεν αποκήρυξε τον Γιάννη Βαρουφάκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Υπηρχαν καθυστερήσεις και λάθη την τετραετία που περάσε» παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως «κεντρικη προτεραιότητα στη νέα τετραετία θα το δημόσιο σύστημα υγείας». Εκτίμησε πως «χρειαζονται δύο τετραετίες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας και να αλλάξει η χώρα».

Κατώτατος μισθός και αφορολόγητο

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο πρόβλημα», αν και εκτίμησε πως «οδεύουμε σε αποκλιμάκωση της ακρίβειας». «Το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε και οι τιμές είναι αποδεκτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ» ανέφερε, τονίζοντας πως «τα επιδόματα είναι έκτακτα η μείωση φόρων και η αύξηση μισθών είναι μόνιμη».

Παράλληλα ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η «πολιτική μείωσης των φόρων» αναφέροντας πως «θα αυξήσουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά».

Για Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επιφυλακτικός με τη την αλλαγή στάση της Τουρκίας. Εξέφρασε τον προβληματισμός ότι μετά τις εκλογές η γείτονα μπορεί να επιστρέψει στη λογική της Γαλάζιας Πατρίδας, τονίζοντας πως «αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την Ελλάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News