Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό - Aπορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση

Ελλάδα
Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό - Aπορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε όλες τις καταθέσεις της η ανήλικη ξεκαθαρίζει πως η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτε για όσα συνέβαιναν και ότι δεν την εξέδιδε

Aπορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη. Η πλευρά της 37χρονης τονίζει ότι τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επαρκούν για την προφυλάκιση, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που συνεδρίασε ενόψει της συμπλήρωσης έξι μηνών κράτησής της, αποφάσισε να την παρατείνει για άλλο ένα εξάμηνο.

Σε όλες τις καταθέσεις της η ανήλικη ξεκαθαρίζει πως η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτε για όσα συνέβαιναν και δεν την εξέδιδε. Αυτό έχουν τονίσει τόσο οι συνήγοροι της μητέρας όσο και η δικηγόρος της 12χρονης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως o αριθμός των εμπλεκόμενων, που φτάνει ήδη τους τριάντα, καταρρίπτει τον βασικό ισχυρισμό του Ηλία Μίχου ότι δεν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, που στήριζε το αίτημα της μητέρας, σχολιάζει πως με τη νέα απόφαση τιμωρείται τόσο η μάνα, που είχε καταγγείλει στην αστυνομία την υπόθεση, όσο και το ίδιο το κορίτσι, το οποίο μόλις κατήγγειλε τον Μίχο και το κύκλωμα στερήθηκε τη μάνα του.

«Καλύπτεται το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων πίσω από τον Μίχο. Την 12χρονη την εξέδιδε ένα ολόκληρο ισχυρό μαφίοζικο κύκλωμα, το ίδιο που την πήγαινε σε οίκους ανοχής, σε site σε εφαρμογές, το ίδιο που αποπειράθηκε να τη σκοτώσει» τονίζει η Επιτροπή προσθέτοντας το εξής:

«Αποτρέπονται και άλλα επιζώντα παιδιά, και άλλες επιζώσες γυναίκες, και άλλες μητέρες επιζώντων να καταγγείλουν το Μίχο και το κύκλωμα. Και έτσι χάνονται και άλλα στοιχεία εναντίον του κυκλώματος».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού ζητώντας την αποφυλάκιση της 37χρονης δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News