Σοκ στον Βόλο: Γρονθοκόπησε την κόρη του γιατί έγινε μουσουλμάνα - «Με χτυπούσε στο πρόσωπο για 20 λεπτά»

Ελλάδα
Σοκ στον Βόλο: Γρονθοκόπησε την κόρη του γιατί έγινε μουσουλμάνα - «Με χτυπούσε στο πρόσωπο για 20 λεπτά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όπου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή

Φόβος και τρόμος είχε γίνει για την σύζυγό του, την 23χρονη κόρη του, που είναι επιστήμονας στην Αγγλία και τον ανήλικο γιο του ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος χωριού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο οποίος χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά στο πρόσωπο την νεαρή, επειδή έγινε μουσουλμάνα, τη σύζυγό του, που μπήκε στην μέση να τους χωρίσει, ενώ στο Δικαστήριο έγινε γνωστό ότι εδώ και χρόνια έχει βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί τους, σηκώνει χέρι και τους χτυπάει και στη συνέχεια προσποιείται ότι μετάνιωσε, αλλά κάνει ξανά τα ίδια…

Ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όπου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή. Ο κατηγορούμενος στο άκουσμα της απόφασης έκλαψε και δήλωσε ότι δεν θα πειράξει ξανά κανέναν, αλλά ήταν αργά…

Η κοπέλα που υπέστη επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τον πατέρα της έχει τελειώσει βιοιατρική στην Αγγλία και εργάζεται σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου που σπούδασε.

Πως έγινε το επεισόδιο

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν ο 50χρονος πήγε στο ΚΤΕΛ να πάρει την κόρη του που ήρθε από την Αγγλία, την είδε να φοράει μαντήλα, αλλά δεν έκανε σκηνή, παρά της έκανε νόημα να την βγάλει, σύμφωνα με το magnesianews.gr. Η ίδια του είπε ότι αν δεν την δέχεται όπως είναι θα φύγει , για να επιστρέψει ξανά στην Αγγλία.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με βουλωμένο το αριστερό μάτι και κολάρο στον λαιμό, εμφανώς θύμα ξυλοδαρμού, ο πατέρας της ήταν επιθετικός από την προηγούμενη μέρα και της έλεγε ότι αν δεν βγάλει την μαντήλα θα της την βγάλει με το ζόρι, ενώ την είπε ότι έχει χάσει τα μυαλά της που αλλάζει θρησκεία και έχει πάρει τον δρόμο του διαβόλου…

Επίσης είπε ότι ο πατέρας της δεν της έδωσε περιθώρια να εξηγήσει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, ενώ τόνισε ότι μπροστά στους γονείς της μπορούσε να μην φοράει την μαντήλα, αλλά όχι παρουσία ανθρώπων εκτός σπιτιού.

Την Κυριακή και ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι και περίμενε επισκέψεις, η 23χρονη φόρεσε την μαντήλα ξανά, επειδή θα έμπαινε ξένος κόσμος στο σπίτι και σε κάποια στιγμή βγήκε στην βεράντα. Η μάρτυρας είπε ότι επειδή ο κατηγορούμενος της είπε ότι η μαντίλα είναι ντροπή και η ίδια απάντησε ότι ντροπή για την οικογένειά είναι ο ίδιος και ντροπή είναι που δεν τον έβαλε στην φυλακή, με τόσα που έχει κάνει…

«Με χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο για περίπου 20 λεπτά»

Ήταν η στιγμή που ο 50χρονος άρχισε να την χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο.

Όταν μπήκε στην μέση η σύζυγος του κατηγορούμενου για να σταματήσει να την χτυπάει, χτύπησε και την ίδια, την απείλησε ότι θα την σκοτώσει πρώτα την ίδια και μετά την 23χρονη.

«Με χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο για περίπου 10-20 λεπτά της ώρας, του έλεγα να σταματήσει γιατί δεν έβλεπα και φώναζα βοήθεια, αλλά εξακολουθούσε να με χτυπάει και η αντίδρασή του ήταν ζωώδης», κατέθεσε η νεαρή, συγκλονίζοντας δικαστές και εισαγγελέα έδρας.

Ερωτηθείσα αν επιθυμεί ποινική διαμεσολάβηση, η νεαρή απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ο πατέρας της είναι βίαιος και έχει ανάλογη συμπεριφορά εδώ και χρόνια, λέει ότι μετανιώνει μετά από κάθε πράξη βίας, αλλά εξακολουθεί να κάνει τα ίδια. Επίσης είπε ότι σήκωσε ξανά χέρι πάνω της όταν ήταν ανήλικη, αλλά εξακολουθεί να χτυπάει την μητέρα της και τον ανήλικο αδελφό της.

Έχει κακοποιητική συμπεριφορά

Η σύζυγος του κατηγορούμενου και μητέρα της νεαρής, κατέθεσε ότι προειδοποίησε τον σύζυγο της αν δει την κόρη του να μην νευριάσει και να την δεχτεί όπως είναι.

Όταν βγήκε η κόρη της στην βεράντα του σπιτιού τους φορώντας μαντήλα, τη χτύπησε με γροθιές, την απείλησε, η ίδια μπήκε μπροστά για να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα με γροθιές, ενώ την απείλησε λέγοντας «φύγε από δω, θα σκοτώσω πρώτα την ίδια και μετά το παιδί».

Επίσης κατέθεσε ότι η νεαρή ενημέρωσε πριν έρθει στην Ελλάδα ότι άλλαξε θρησκεία και ο πατέρας της, της είπε να μην έρθει.

Η γυναίκα είπε ότι ο άνδρας της έχει χτυπήσει ξανά την ίδια, την κόρη τους και τον ηλικίας 13 ετών γιο τους, η συμπεριφορά του αυτή είναι μόνιμη, αλλά πρώτη φορά γίνεται καταγγελία στην Αστυνομία.

Πιστεύω στον Θεό χωρίς όνομα…

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι δεν τα καταφέρνει πάντα οικονομικά και τόνισε ότι εργάζεται στα χωράφια. Επίσης είπε ότι όταν ήρθαν στην Ελλάδα, τα παιδιά του τον βοήθησαν με την θρησκεία και προχθές την αντίκρισε με μαντήλα.

Αναφορικά με το επεισόδιο, ο 50χρονος κατέθεσε ότι χτύπησε την κόρη του πάνω στα νεύρα του, όταν του είπε ότι θα ακολουθήσει την θρησκεία που θέλει η ίδια, ενώ ερωτηθείς από το Δικαστήριο ποια είναι η θρησκεία του είπε ότι πιστεύει στον Θεό χωρίς όνομα…

Είπε ότι έχει λίγο βαρύ χέρι…

Εξηγώντας την βίαιη συμπεριφορά του ο κατηγορούμενος είπε ότι ήπιε μισό ποτήρι κρασί και από την κούραση τον πείραξε, είπε ότι μετάνιωσε για την πράξη του, έκανε λάθος, ενώ σχετικά με την σύζυγό του είπε ότι όταν μπήκε μπροστά, απλά την έσπρωξε και δεν την χτύπησε.

Τέλος κατέθεσε ότι έχει λίγο βαρύ χέρι και η γυναίκα του δεν μπήκε στην μέση να του ρίξει μια σφαλιάρα για να σταματήσει να χτυπάει την κόρη του. Ακόμη είπε ότι μόνος του σταμάτησε να χτυπάει το κορίτσι, όταν έμαθε ότι η σύζυγός του κάλεσε την Αστυνομία και περίμενε καθισμένος στον καναπέ και σκεπτόμενος την πράξη του.

Πρόταση ενοχής, κατά πλειοψηφία η μη αναστολή

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι από τη διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει βίαιη επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και με το πρόσχημα της οικονομικής στήριξης της οικογένειας, προκαλεί στα μέλη της σωματικές βλάβες.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά της κόρης του, όλως ελαφράς σωματικής βλάβης κατά της συζύγου του, απειλής κατ’ εξακολούθηση (κατά της συζύγου και της κόρης) και εξύβρισης κατά της κόρης του, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνος για τα μέλη της οικογένειάς του.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να τον καταδικάσει σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 90 ημερησίων μονάδων προς 2 € η μονάδα.

Όσον αφορά στην αναστολή της ποινής το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο πρόεδρος) να καταδικαστεί χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News