Μητροκτόνος Θεσσαλονίκη: «Την σκότωσα γιατί δεν άντεχε άλλο. Το έκανα για να τη λυτρώσω» (vid)

Ελλάδα
Μητροκτόνος Θεσσαλονίκη: «Την σκότωσα γιατί δεν άντεχε άλλο. Το έκανα για να τη λυτρώσω» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα είδε τον γιο να βάζει την καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητο

Ο φερόμενος μητροκτόνος συνελήφθη όταν ένοικοι της πολυκατοικίας τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα μέσα σε αυτή και κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Ο καλύτερος φίλος του μητροκτόνου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου εξέφρασε την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση προς το πρόσωπό του 34χρονου.

«Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που το παιδί είναι καλά, που βρέθηκε ζωντανός. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είναι καλά.. Τώρα γιατί το έκανε αυτό το πράγμα, δεν γνωρίζει κανένας... Και εγώ ο ίδιος το είχα καταλάβει ότι κάπου εδώ γυρνάει, εδώ στα μέρη μας ας πούμε. Εγώ σαν φίλος του θα είμαι στο πλευρό του. Είπα ότι είναι πολύ ήσυχο παιδί. Επειδή έχει περάσει πάρα πολλά και παλιότερα με τον πατέρα του, όταν ζούσε είχε κάποια προβλήματα με τη μητέρα του όπως λέγεται στο χωριό, τα οποία βγήκαν πάνω σε αυτόν. Τον τελευταίο καιρό δεν φαινόταν και πολύ καλά. Εγώ όμως θα τον στηρίξω. Αν μου ζητηθεί δηλαδή από την οικογένεια να πάω να καταθέσω κάποια πράγματα θα πάω να τα καταθέσω με πολύ χαρά και θα μιλήσω με τα καλύτερα λόγια για το παιδί. Γιατί είναι κρίμα δηλαδή, δεν είναι για μένα δολοφόνος, απλά έτυχε η στιγμή εκείνη. Τώρα τι τον οδήγησε και έφτασε σε αυτό το σημείο...», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος άνδρας εντοπίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και ένα σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του. Ο 34χρονος παρότι φαινόταν σε άσχημη κατάσταση, δεν συνεργάστηκε εξ’ αρχής με τις Αρχές. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία στην περιοχή του Φαλήρου στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης σε κανένα από τα διαμερίσματα, τον πίεσαν και τελικά τους έδωσε την πραγματικότητα. Τότε αντιλήφθηκαν ότι έχουν μπροστά τον μητροκτόνο που αναζητούνταν εδώ και 20 ημέρες. Του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο περιπολικό και τότε φέρεται να είπε «εγώ σκότωσα τη μάνα μου».

«Εγώ επέστρεφα από τη δουλειά μου στο σπίτι και περιμένοντας την κοπέλα μου κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Στην πολυκατοικία ανεβοκατέβαινε με το ασανσέρ. Είδα κάποιον με κουκούλα να εμφανίζεται στον πάνω όροφο και εκείνη τη στιγμή βγήκε ένας γείτονας. Προσπαθήσαμε να τον προσεγγίσουμε. Ανέβηκε πάνω γιατί τρόμαξε και όταν τον σταματήσαμε στο ισόγειο του κάναμε κάποιες ερωτήσεις. Εκείνος έλεγε συνέχεια ψέματα και έπεφτε σε αντιφάσεις λέγοντας κάθε φορά άλλο λόγο που ήταν μέσα στην πολυκατοικία», ανέφερε το πρόσωπο που κάλεσε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο.

Δείτε το βίντεο του Star:

//--> //-->

«Της αφαίρεσα τη ζωή έπειτα από δική της απαίτηση»

Ο δικηγόρος του 34χρονου μητροκτόνου, Νίκος Πετρίδης, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφορικά με την υπόθεση αλλά και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. «Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, δεν είναι συνηθισμένη. εγώ συνάντησα έναν άνθρωπο ιδιαίτερο ευγενή και προσεκτικό, ένα ήσυχο άνθρωπο», ανέφερε αρχικά ο κ. Πετρίδης ο οποίος στη συνέχεια τόνισε:

«Αναφέρω ότι υπάρχει πλήρης απουσία οποιασδήποτε κακής συνήθειας. Δεν έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ και ούτε είχε κακές παρέες. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην οικογένειά του καθώς είχε χάσει τον πατέρα του. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε σε βαριά κατάθλιψη και ακολούθως είχε το πρόβλημα με τη μητέρα του που αντιμετώπιζε σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα, πολύ βαριά και οριακά για τη ζωή της».

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος του 34χρονου «κατ’ ουσίαν δέχθηκε την απαίτηση της ίδιας της μητέρας του η οποία είχε διατυπωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η ίδια η μητέρα του γύρισε και του είπε "θέλω να φύγω από τη ζωή, θέλω να με βγάλεις από αυτόν τον πόνο γιατί δεν μπορώ πλέον να αντέχω"».

Συνεχίζοντας ο κ. Πετρίδης εξήγησε ότι δεν πρόκειται για μία ανθρωποκτονία όπως την γνωρίζουμε αλλά περισσότερο για μία ανθρωποκτονία όπως προβλέπεται στη νομοθεσία, η οποία είναι η ανθρωποκτονία κατ΄ απαίτηση του ίδιου του θύματος.

Ο 34χρονος μίλησε μέσα από τα κρατητήρια λέγοντας:

«Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου σιγά σιγά. Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους, δυστυχώς δέχθηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω της ζωή. Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εγώ εκείνη την πράξη. Μέχρι εκείνη την ημέρα η μητέρα μου, μου είπε ότι ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια. Δυστυχώς υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά. Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου αλλά δεν τα κατάφερα. Σκόπευα να παραδοθώ αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω. Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ. Άλλωστε όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα, αποτυπώνει την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω της Αρχές στις έρευνές τους. Λυπάμαι που δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω, μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή».

Δείτε το βίντεο του Star:

//--> //-->

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα διακριβώθηκε ότι το όχημα είχε νοικιαστεί από τον γιο της. Ο 34χρονος φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του σε ερημική παράκτια περιοχή της Πιερίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη Χαλκηδόνα όπου και παράτησε τη νεκρή 71χρονη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι, όπου διέμεναν θύμα και δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κυνηγετικό όπλο,
  • 9 φυσίγγια,
  • κλειδιά του Ι.Χ. οχήματος,
  • ρουχισμός με ίχνη αίματος και
  • ιδιόχειρο σημείωμα.

Κατά τη σύλληψη του 34χρονου βρέθηκε στην κατοχή του και ένας σουγιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News