Νίκος Ρωμανός: «Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός στόχος αλλά εθνική αναγκαιότητα»

Ελλάδα
Νίκος Ρωμανός: «Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός στόχος αλλά εθνική αναγκαιότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός στόχος αλλά εθνική αναγκαιότητα. Για να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τα εμπρός, δυνατή, αυτοδύναμη και ισχυρή. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο υπάρχει για την επόμενη μέρα είναι επικίνδυνο και ομιχλώδες», τόνισε ο κ. Ρωμανός στην αρχική τοποθέτησή του

Εθνική αναγκαιότητα και όχι κομματικό στόχο χαρακτήρισε την επιδιωκόμενη αυτοδυναμία από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τη Νέα Δημοκρατία, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη.

«Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός στόχος αλλά εθνική αναγκαιότητα. Για να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τα εμπρός, δυνατή, αυτοδύναμη και ισχυρή. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο υπάρχει για την επόμενη μέρα είναι επικίνδυνο και ομιχλώδες», τόνισε ο κ. Ρωμανός στην αρχική τοποθέτησή του.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, αναλύοντας ακόμη περισσότερο τη σημασία της αυτοδυναμίας, ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που μετά από 12 χρόνια αύξησε τις συντάξεις, προσέλαβε πάνω από 15.000 υγειονομικούς, 25.000 εκπαιδευτικούς, κατέγραψε 12 αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, αύξησε 20% τον κατώτατο μισθό, μείωσε πάνω από 50 φόρους. Έδωσε πάνω από 40 δισ. ευρώ για τον κορονοϊό και περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για την πληθωριστική κρίση. Με αυτά τα πεπραγμένα έρχεται και ζητάει την ψήφο του πολίτη, για να συνεχίσει ένα έργο με πολύ συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα».

«Αυτά θέλουμε να συνεχίσουμε. Έχουμε κάνει και λάθη, προφανώς. Εμείς πρώτοι παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε, διορθώνοντας παθογένειες δεκαετιών», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κριτική για τα καρτέλ, ο κ. Ρωμανός υποστήριξε: «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που φορολόγησε τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για να τα δώσει στους πολίτες μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς αλλά και η πρώτη κυβέρνηση σε αυτήν τη χώρα που φορολόγησε εκτάκτως τα διυλιστήρια για να τα δώσει στους πολίτες μέσω market pass. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολόγησε ούτε ένα ευρώ, δεν έκανε κανέναν έλεγχο».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ απηύθυνε πρόσκληση στους συμμετέχοντες στο πάνελ για να έρθουν αυτήν την εβδομάδα που θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος ΝΔ: «Να έρθουν να ακούσουν το πρόγραμμά μας, τον στόχο μας για 25% σωρευτική αύξηση των εισοδημάτων στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2027, για αναμόρφωση του συστήματος υγείας που έχει ήδη ξεκινήσει, για την περαιτέρω ενίσχυση και θωράκιση της χώρας, για το πρόγραμμά μας για τους νέους που έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται με το πρόγραμμα "Σπίτι μου", που τρέχει αυτήν τη στιγμή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News