Δυστύχημα στην Πιερία: Συνελήφθη ο οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ που έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα (vid)

Ελλάδα
Δυστύχημα στην Πιερία: Συνελήφθη ο οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ που έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Συνελήφθη ο οδηγός του λεωφορείου το οποίο στη 1:30 πμ, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα , προσέκρουσε σε ΙΧ στο 402,95 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας με συνέπεια τον θάνατο 19χρονου και τον τραυματισμό έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

Το λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε ΙΧ που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου και τον τραυματισμό τριών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο. Επίσης τραυματίστηκαν και τρία άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ, μίλησε νωρίτερα σήμερα οδηγός από τον Βόλο ο οποίος ήταν λίγα μέτρα πίσω από το λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον Βολιώτη γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων «Η Μαγνησία» Θανάση Σιμώτα, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορευόταν, στο ύψος του Πλαταμώνα, εμβόλισε τα δύο ΙΧ και ο δρόμος γέμισε συντρίμμια: 

«Συμβαίνει τώρα Ο Βολιώτης οδηγός συγκλονίζει με την περιγραφή του για το δυστύχημα στο ύψος του Πλαταμώνα Συγκλονιστικό δυστύχημα. Ώρα 01.30 στην ΠΑ.ΘΕ. στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Προπορευόμενο διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μόλις έχει εμβολίσει δυο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα (??) στην Λ.Ε.Α.. Ο δρόμος γεμάτος συντρίμμια. Για κλάσματα του δευτερολέπτου αποφύγαμε την σύγκρουση και εμείς…. Οι εικόνες τραγικές. Δυστυχώς πρέπει να υπάρχουν θύματα», αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από βίντεο από το σημείο.

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News