Λάρισα: 19 μοσχάρια έκαναν «φτερά» από μονάδα - Πώς έγινε αντιληπτός ο ζωοκλέφτης

Ελλάδα
Λάρισα: 19 μοσχάρια έκαναν «φτερά» από μονάδα - Πώς έγινε αντιληπτός ο ζωοκλέφτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωοκλέφτης στην Λάρισα άρπαξε σταδιακά 19 μοσχάρια και τις ζωοτροφές τους! - Αστυνομικοί ανακάλυψαν τα κλεμμένα ζώα σε αγρόκτημα έτερου κτηνοτρόφου

Έβαλε το "λύκο να φυλάει τα πρόβατα" ένας κτηνοτρόφος στη Λάρισα, καθώς δεν έφτανε που απασχολούσε παράνομα ένα μη νόμιμο αλλοδαπό, εκείνος βοηθούσε έναν άλλο κτηνοτρόφο να κλέβει σταδιακά, όχι μόνο τα μοσχάρια που εξέτρεφε, αλλά ακόμη και τις... ζωοτροφές τους!

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας που βρίσκεται έξω από το Δαμάσι δεν είχε καν πάρει είδηση ότι είχαν κάνει «φτερά» 19 μοσχάρια από τα μέσα Φεβρουαρίου ως το Μ. Σάββατο, καθώς τα ζώα είναι ελευθέρας βοσκής και δεν τα μετρούσε καθημερινά. Ενημερώθηκε, ωστόσο, από τους αστυνομικούς του τμήματος Τυρνάβου οι οποίοι αξιοποίησαν τις πληροφορίες τους και έκαναν έρευνα στο αγρόκτημα ιδιοκτησίας ενός Έλληνα στην περιοχή της Φαλάνης.

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη γιατί βρέθηκε να κατέχει μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης. Όμως, σε μια αποθήκη που του ανήκει, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 19 κλεμμένα μοσχάρια κι έτσι αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα είχε κλέψει σε συνεργασία με δυο αλλοδαπούς, ένας από τους οποίους εργαζόταν στη μονάδα. Μάλιστα, από την ίδια μονάδα είχε κλέψει και τέσσερα τσουβάλια με ζωοτροφές για να τα ταΐζει!

Τα ζώα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, αλλά ούτε εκείνος γλίτωσε την παραπομπή στην δικαιοσύνη, καθώς ο αλλοδαπός που είχε προσλάβει βρίσκεται παράνομα στη χώρα! Έτσι, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη απασχόληση παράτυπου μετανάστη. Ο κτηνοτρόφος και ο δεύτερος αλλοδαπός οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με κατηγορίες για ζωοκλοπή, κλοπή και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News