Εκλογές 2023: Αποχωρήσεις βουλευτών από την Ελληνική Λύση

Ελλάδα
Εκλογές 2023: Αποχωρήσεις βουλευτών από την Ελληνική Λύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους ζητήθηκε να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια

Από την Ελληνική Λύση αποχώρησε η Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου, μετά την απόφαση του κόμματος να την «στείλει» μαζί με τον Αντώνη Μυλωνάκη και τον Απόστολο Αβδελά, σε άλλες εκλογικές περιφέρειες εξαιτίας των δημοσιευμάτων που τους εμφανίζουν ως αποστάτες.

Ειδικότερα, «χαμός» στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης, έπειτα από ανακοίνωση που καλεί τους βουλευτές οι οποίοι «φέρονται» να συνομιλούν με τη Νέα Δημοκρατία, να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια. Οι βουλευτές αρνούνται την κατηγορία, η Αναστασία Αλεξοπούλου αποχωρεί και κοντά στην έξοδο είναι κι ο Αντώνης Μυλωνάκης. Αντίθετα, ο Απόστολος Αβδελάς που επίσης μπήκε στο «στόχαστρο», συμμορφώνεται με την απόφαση του κόμματος.

Η Αναστασία Αλεξοπούλου δήλωσε νωρίτερα την αποχώρησή της από την Ελληνική Λύση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος που τους ανακοίνωσε πως αν θέλουν να μείνουν στην Ελληνική Λύση θα πρέπει να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια.

Η Αναστασία Αλεξοπούλου δημοσίευσε αρχικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!».

Στη συνέχεια η ίδια εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της

Ο Αντώνης Μυλωνάκης αντέδρασε επίσης, ενώ όπως αναφέρει, η απάντησή του σε αυτό το αίτημα είναι αρνητική.

Ακολουθεί η ανάρτησή του

Μεταξύ των βουλευτών είναι κι ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος όμως όπως ανακοίνωσε θα συμμορφωθεί με το αίτημα του κόμματος να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης που εκδόθηκε νωρίτερα:

«Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι “συνομιλούν” με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.

Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον.

Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News