Σάλος με τον παπά Χαράλαμπο Κοπανάκη - «Πλάνη και ψέμα το Άγιο Φως», είπε ο Κρητικός ιερέας

Κρήτη
Σάλος με τον παπά Χαράλαμπο Κοπανάκη - «Πλάνη και ψέμα το Άγιο Φως», είπε ο Κρητικός ιερέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πλάνη και ψέμα το Άγιο Φως - Μπράβο στον Δημήτρη Αλικάκο», είπε ο Κρητικός Ιερέας Χαράλαμπος Κοπανάκης, το Μεγάλο Σάββατο σε ομιλία του από το Ιερό Βήμα - Μέχρι και αυτή την ώρα για τις δηλώσεις του δεν έχει πάρει θέση η Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, αλλά ούτε έχει γίνει γνωστό αν ο Μητροπολίτης του εν λόγω κληρικού γνωρίζει για τις δηλώσεις του ιερέα και ποια ήταν η αντίδρασή του

Σάλος με τον Κρητικό ιερέα Χαράλαμπο Κοπανάκη και εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σοκαρά Ηρακλείου, ο οποίος σε ομιλία του το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αναφερόμενος στο Άγιο Φως μίλησε για στημένο θαύμα.  

Ειδικότερα, ο π. Χαράλαμπος Κοπανάκης αναφέρθηκε στο κήρυγμά του περί του Αγίου Φωτός και αναρωτήθηκε εάν οι ενορίτες του θέλουν να τους ταΐζουν σανό ή να θέλουν να ξέρουν πως έχουν τα πράγματα.

Επίσης ο π. Χαράλαμπος μίλησε για θαύμα στημένο από τους σταυροφόρους πριν 11 αιώνες, το οποίο έγινε για να γίνει η περιοχή περισσότερο εμπορική, ενώ παράλληλα σε άλλο σημείο ο εν λόγω ιερέας αναφέρθηκε στο πείραμα που κάνουν οι πιστοί στην τελετή αφής, που βάζουν το Άγιο Φως στο πρόσωπο και δεν καίγονται.

«Έλα να σε κάνω εγώ με την λαμπάδα και να δεις πως θα λαμπαδιάσεις, και όχι θα καείς, αλλά θα τσουρουφλιστείς», - πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα έγραψε στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής:

«Τους ανθρώπους μας ενοχλεί και μας πληγώνει το ψέμα.

Ταυτόχρονα, μας φοβίζει η αλήθεια.

Ψυχολογικό είναι το φαινόμενο και υπάρχουν ερμηνείες, όμως δεν είναι της παρούσης.

Πέραν αυτών, οι κοινωνικές ομάδες που έλκονται ιδιαίτερα από το ψέμα και αποστρέφονται μετά βδελυγμίας την αλήθεια, είναι οι θρησκευομενοι, νομίζω όλων των θρησκειών.

Όταν η αλήθεια εξορίζεται, ο άνθρωπος προσκαίρως ανακουφίζεται, αλλά στην πορεία ζορίζεται, προς όφελος ολίγων επιτήδειων…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει πάρει θέση η Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, για όλα όσα έχουν ειπωθεί από το στόμα του ιερέα, αλλά ούτε έχει γίνει γνωστό αν ο Μητροπολίτης του εν λόγω κληρικού γνωρίζει για τις δηλώσεις του ιερέα και ποια ήταν η αντίδρασή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News