Πότε θα οριστεί εισηγητής για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Ελλάδα
Πότε θα οριστεί εισηγητής για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη μπορούν να λάβουν το φάκελο μόνο με την άρση της ασυλίας του και την άσκηση ποινικής δίωξης που τον ορίζει ως κατηγορούμενο

Στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής για να χειριστεί το αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι δικηγόροι του κ. Γεωργούλη δεν έχουν λάβει ακόμη τον φάκελο με τη δικογραφία, ο οποίος θα δοθεί μόνο μετά την άρση της ασυλίας του. Μέχρι τότε, η υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει και δεν μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία, οι δικηγόροι του κ. Γεωργούλη μπορούν να λάβουν το φάκελο μόνο με την άρση της ασυλίας του και την άσκηση ποινικής δίωξης που τον ορίζει ως κατηγορούμενο.

Μόλις ο εισηγητής εξετάσει το αίτημα, η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει και θα ψηφίσει για την παραπομπή του θέματος στην ολομέλεια. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου και, εφόσον αρθεί η ασυλία, θα πρέπει να αποφασιστεί πότε το θέμα θα παρουσιαστεί στην ολομέλεια. Δεν είναι βέβαιο αν το θέμα θα εξεταστεί στην επόμενη ολομέλεια, η οποία θα συνέλθει μετά τις 30 Μαΐου, ή σε μεταγενέστερη σύνοδο, ενδεχομένως το καλοκαίρι ή αργότερα.

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Αν και ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητά του χαρακτηρίζοντας όσα ακούγονται «ψεύδη και συκοφαντίες» και λέγοντας ότι δεν θεωρεί τυχαία τη στιγμή, που δημοσιοποιήθηκαν, τα δυο μεγάλα κόμματα επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά για το ethnos.gr, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να ξεφύγει από την ατζέντα του σκανδάλου Γεωργούλη το οποίο όμως δείχνουν πως θέλουν να συντηρούν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ που επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διέρρευσε τα στοιχεία της καταγγέλλουσας και να στρέψει την συζήτηση σε θέματα ουσίας.

Χθες σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την Κέρκυρα αναφέρθηκε στην υπόθεση καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να: «ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή και το μπούμερανγκ της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή του». Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε ανακοίνωσή του πως «η αθλιότητα της ΝΔ δεν έχει όριο» και πρόσθεσε: «Ως εδώ όμως, με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της». Λίγη ώρα αργότερα η Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας πως δύο υποψήφιες με τον ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούν την καταγγέλλουσα σημειώνοντας πως «η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο» του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News