Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Στη φυλακή ο 17χρονος που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο για να τον κλέψει

Ελλάδα
Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Στη φυλακή ο 17χρονος που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο για να τον κλέψει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός δράστης εμφανίστηκε αδιανόητα κυνικός μιλώντας στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε σήμερα μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ενός 18χρονου την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή της Ακρόπολης με στόχο τη ληστεία του κινητού του τηλεφώνου!

Συγκεκριμένα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 17χρονος ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε το θύμα ομολογώντας μάλιστα την πράξη του και κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Αντίθετα, ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, επίσης ηλικίας 17 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα, και της παρακολούθησης από κοινωνική υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία και υποστήριξε ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η ομολογία του 17χρονου Αλβανού που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη στην Ακρόπολη προ ημερών για να τον ληστέψει προκάλεσε σοκ, καθώς ο νεαρός δράστης εμφανίστηκε αδιανόητα κυνικός μιλώντας στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά», είπε ο 17χρονος, ο οποίος προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του βάζοντας στο πλυντήριο τα ματωμένα από την επίθεσή του ρούχα.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο 17χρονος πρόσχημα για να πλησιάσει το 18χρονο θύμα του προκειμένου να του πάρει το κινητό τηλέφωνο ήταν το τσιγάρο.

«Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο. Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» είπε ο 17χρονος στην κατάθεσή του που αποκάλυψε το protothema.gr, αντιμετωπίζοντας πλέον την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News