Αρνήθηκε η δικαστής να δώσει τη δικογραφία στον Αλέξη Γεωργούλη

Ελλάδα
Αρνήθηκε η δικαστής να δώσει τη δικογραφία στον Αλέξη Γεωργούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνήθηκε η δικαστής των Βρυξελλών που ερευνά την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη να δώσει τον φάκελο της δικογραφίας τους δικηγόρους του Έλληνα ευρωβουλευτή

Οι δικαστικές αρχές επικαλέστηκαν λόγους μυστικότητας και αρνήθηκαν να δώσουν στους συνηγόρους του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη τη δικογραφία

Αρνήθηκε η δικαστής των Βρυξελλών που ερευνά την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη να δώσει τον φάκελο της δικογραφίας τους δικηγόρους του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με το Open, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου επικαλέστηκαν λόγους μυστικότητας.

Ο Αλέξη Γεωργούλης θα ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές αρχές, ωστόσο θεωρείται απίθανο η δικαστής να τον ανακρίνει αυτή την περίοδο.

Ο ευρωβουλευτής βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα που επισείουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια, μη εξαγοράσιμες, εκτίοντας τα 2/3 της ποινής

Στην πρώτη αντίδρασή τους, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη σχολίασαν την εξέλιξη ως εξής:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

//--> //-->

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται - ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για την υπόθεση Γεωργούλη. Ο πρωθυπουργός μιλώντας για το θέμα υπενθύμισε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες περιπτώσεις.

«Ας ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή και το μπούμερανγκ της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές, Αλλά ας αναλογιστούν όμως οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνη τη λάσπη. Και κυρίως ας απαντήσουν σ ένα πολύ απλό ερώτημα. Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κύριο Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13 – 0 στο Ειδικό Δικαστήριο» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν καμιά συγκάλυψη. Είμαστε με τα θύματα» και ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη αν τολμούν να πουν το ίδιο.

«Η αθλιότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο. Ως εδώ όμως με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίηση της. Πρώτα ο κ. Γεωργιάδης αργότερα τα φιλικά σε αυτή μέσα μαζικής ενημέρωσης, χθες ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Έστω ότι αποδειχθεί ότι ο κ. Γεωργούλης έχει κάνει αυτά που έχει κάνει. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Είπαμε εκεί δεν χωρά πολύ μεγάλη κουβέντα. Τι σημαίνει αυτό. Ότι θα μπορώ εγώ αύριο το πρωί το οποιοδήποτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να βγει και να αποκαλέσει το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα βιαστών; Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε μια συντεταγμένη πολιτεία; Τι σημαίνει όταν ένα στέλεχος ενός κόμματος κοινοβουλευτικό και κοινοβουλευτικό επιδεικνύει μια παραβατική συμπεριφορά ότι το σύνολο των στελεχών, το κόμμα, ο κόσμος που τα ακολουθεί ταυτίζεται με την παραβατική συμπεριφορά ενός ανθρώπους; σημείωσε μιλώντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

//--> //-->

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για απάνθρωπες πρακτικές του ψηφιακού παρακράτους.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων ψηφιακών συμμοριών, οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές» σημείωσε από την Λέσβο όπου περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News