Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες - «Νόμιζα πως ήρθε το τέλος», λέει ο μητροπολίτης Νουβίας

Ελλάδα
Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες - «Νόμιζα πως ήρθε το τέλος», λέει ο μητροπολίτης Νουβίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο Έλληνες έχουν τραύματα από θραύσματα, ο ένας στην κοιλιά και ο άλλος στα πόδια, αλλά δεν έχουν δεχθεί ακόμη την απαραίτητη περίθαλψη, λόγω της έλλειψης αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία

Καλά στην υγεία τους και σε ασφαλές σημείο είναι οι δύο Έλληνες τραυματίες, οι οποίοι  έφυγαν από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν έξω από την πόλη Χαρτούμ στο Σουδάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σπίτι συγγενικού προσώπου ενός εκ των δύο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο δεύτερος έχει θραύσματα στο πόδι του και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μιλώντας στο OPEN για την επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο, o μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας, ανέφερε ότι πως ήταν πολύ δύσκολη, προσθέτοντας: «Νόμιζα πως ήρθε το τέλος».

Οι δύο Έλληνες έχουν τραύματα από θραύσματα, ο ένας στην κοιλιά και ο άλλος στα πόδια, αλλά δεν έχουν δεχθεί ακόμη την απαραίτητη περίθαλψη, λόγω της έλλειψης αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι «ψάχνουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να πάρουμε τους ανθρώπους μας από εκεί».

Οι εχθροπραξίες στο Σουδάν συνεχίζονται, καθώς οι προσπάθειες εκεχειρίας καταρρέουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News