Ελλάδα

"Μόδα" που σκοτώνει: Ξεψύχησαν στην άσφαλτο δύο νέοι 26 και 42 ετών με ηλεκτρικό πατίνι (vid)

Έψαχναν έναν οικονομικό τρόπο μετακίνησης σε ένα οδικό δίκτυο που δε συγχωρεί, δεν έχει υποδομές

Τα πατίνια είναι η νέα μόδα, μία μόδα επικίνδυνη και άναρχη θα πουν οι οδηγοί. Δεν είναι μόνο οι εξωφρενικές ταχύτητες. Χρήστες των social media ανεβάζουν φωτογραφίες που δείχνουν επιβάτη να κάθεται στο πάτωμα του πατινιού και έναν όρθιο να το οδηγά.

«Ήταν εγκεφαλικά νεκρός, προσπάθησαν πάρα πολλοί γιατροί να τον σταθεροποιήσουν, ήρθε και ελικόπτερο με γιατρούς διασώστες του ΕΚΑΒ και αυτοί προσπάθησαν με τη σειρά τους, αλλά τελικά ο νεαρός απεβίωσε», λέει η πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Πάρου, Μαρία Κουτσονικόλη.

Από την άλλη, οι ειδικοί να βάζουν σημαντικά ερωτήματα για το κατά πόσο η κίνηση των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους έχει νομική αλλά και πρακτική βάση.

Σε άλλο βίντεο, κάποιος μεταφέρει φιάλη υγραερίου με το πατίνι. Συχνά οι οδηγοί τους που είναι εντελώς απροστάτευτοι, θα πέσουν θύματα ατυχήματος.

Προβληματισμός στα νησιά
Στην Πάρο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δύο σοβαρά ατυχήματα. Στους νεκρούς του 24ωρου, ο ένας, θα πουν φίλοι του, ήταν εργαζόμενος που είχε πάει για σεζόν και έμελλε να αφήσει στο νησί την τελευταία του πνοή.

Την ίδια ώρα, κάποιες φωνές που μιλούν για την ανάγκη μέτρων, αντιμετωπίζουν τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν στο πατίνι μία νέα πηγή εισοδήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα πατίνια δεν χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες και τους εργαζομένους τους αλλά έχουν γίνει και το νέο τρεντ στις ενοικιάσεις.

Την ίδια ώρα, στο Παρίσι από 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευτεί η κίνησή τους.

Δείτε το βίντεο του Mega:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια