Αλέξης Γεωργούλης: Τι έλεγε για τις κακοποιήσεις στην τελευταία συνέντευξή του πριν τις αποκαλύψεις (vid)

Ελλάδα
Αλέξης Γεωργούλης: Τι έλεγε για τις κακοποιήσεις στην τελευταία συνέντευξή του πριν τις αποκαλύψεις (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H συνέντευξη είχε προβληθεί στις 6 Απριλίου, έξι ημέρες πριν τις αποκαλύψεις που έχουν συνταράξει το πολιτικό σκηνικό και τις Βρυξέλλες

Για το έργο του κατά της κακοποίησης των γυναικών και τις απόψεις που εξέφραζε για την ενδοοικογενειακή βία, μίλαγε κατά την τελευταία του συνέντευξή, η οποία προβλήθηκε από το MEGA στις 11 Απριλίου, ο κατηγορούμενος πλέον για κακοποίηση Αλέξης Γεωργούλης.

Μάλιστα η συνέντευξη είχε προβληθεί έξι ημέρες πριν τις αποκαλύψεις που έχουν συνταράξει το πολιτικό σκηνικό και τις Βρυξέλλες.

«Χαίρομαι πολύ που έγινε ότι φέραμε κάτι νέο στα γραπτά στο κομμάτι της κακοποίησης στους κόλπους του πολιτισμού. Είπα "το ξέρει όλος ο κόσμος και εμείς το κρύβουμε. Για ποιο λόγο;" και μου είπαν γιατί δεν υπάρχει ιστορικό. Και έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε αυτόν τον σπόρο και να περάσουν ως όροι η κακοποίηση, η σεξουαλική κακοποίηση, οι σχέσεις στενής επαφής. Πέρασε 1,5 χρόνο και τελικά τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της κακοποίησης», ανέφερε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «από μένα ξεκίνησε και φαντάζομαι σε άλλες θητείες θα το πάρουν άλλοι ώστε να υπάρξει ειρήνη στους κόλπους του πολιτισμού. Υπάρχει και στον αθλητισμό το ίδιο. Πιστεύω ότι αν λύσουμε το θέμα στον πολιτισμό, εύκολα μπορεί να ανοίξει και στους άλλους τομείς».

Ο ευρωβουλευτής που διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αποκαλύφθηκε η σε βάρος του καταγγελία, ρωτήθηκε, επίσης, και για το αν έχει «κατακτήσεις» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (σ.σ. η Ελένη Χρονοπούλου που τον κατήγγειλε εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και απάντησε: «Είναι δεν είναι αληθινή η πληροφορία οι άνθρωποι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι μόνο δουλεύουν».

«Βέβαια δεν γίνονται μέσα στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γίνονται και μετά, μπορείς να συνάψεις σχέσεις δεν θα το πω διαφορετικά» συνέχισε γελώντας για να απαντήσει - πάλι γελώντας - σε νέα ερώτηση για το αν έχει συνάψει σχέσεις στο μετά της Ευρωβουλής «όχι, είναι ανθρώπινο, δεν είναι, σε ανθρώπινο επίπεδο».

Ο Αλέξης Γεωργούλης, στην ίδια συνέντευξη, παραδέχθηκε ότι έχει βρεθεί και ο ίδιος σε καταστάσεις κακοποιητικής συμπεριφοράς «αλλά επειδή είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος, οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος. Αυτή η γείωση με έκανε να αντιμετωπίζω τα πράγματα πιο έξυπνα».

«Αν αυτό που μου έτυχε στα 27 μου είχε συμβεί στα 22 θα ήταν πολύ διαφορετικά και για το τι θα έκανα για να μου συμβεί αυτό το πράγμα και πώς θα εκμεταλλευόμουν το γεγονός αυτό. Δεν είναι μόνο ότι σε πιέζω επειδή έχω την εξουσία επάνω σου, είναι κυρίως το τι σου υπόσχομαι ότι μπορείς να κερδίσεις. Αν αυτό για σένα που είσαι πιο ανώριμος, σου φαντάζει τεράστιο και το νόημα της ζωής, μπορεί να δώσεις τα πάντα Μπορεί να κακοποιηθείς και να μην μιλήσεις. Μπορείς να βλέπεις ότι έρχεται και να πεις "θα το αντέξω, τι είναι αυτό σε σχέση με αυτό που φαντάζομαι ότι θα κερδίσω"» κατέληξε για την εμπειρία που είχε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News