Ελλάδα

Αλέξης Γεωργούλης: Αντιμετωπίζει βαριά ποινικά αδικήματα - Αντιδράσεις για τη διαρροή στοιχείων της καταγγέλλουσας

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μυστικότητα της διαδικασίας από την ώρα που έγινε η καταγγελία πριν από τρία χρόνια

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου. Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και για το ποιος έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, ενώ ο ίδιος ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική κατηγορία» προτείνοντας μάλιστα την άρση της ασυλίας του.

Οι βελγικές αρχές φέρεται να ερευνούν την υπόθεση από τον Ιανουάριο του 2020 που έγινε η καταγγελία, στέλνοντας αίτημα στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «βαριά ποινικά αδικήματα», ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται και στη μυστικότητα της διαδικασίας από την ώρα που έγινε η καταγγελία πριν από τρία χρόνια.

Από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων.

«Έσκασε χθες και προκάλεσε σοκ αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι», τόνισε από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος για το ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσουν στοιχεία της καταγγέλλουσας».

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί και για αυτό οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΖ;», επισημαίνεται από τη ΝΔ.

«Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ στοχοποιείται συνεχώς αν κι έχει την πλέον αυστηρή στάση, δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία», είπε ο Μάκης Βορίδης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια