Ελλάδα

Στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας - Έσπασε τον δικό του «Μπότη» (pics, vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα ανέβηκαν σε μπαλκόνι σπιτιού στο κέντρο της πόλης και πέταξαν και αυτοί ένα κόκκινο κανάτι, ενώ το έθιμο τήρησαν και οι δύο γιοί τους

Στο εμβληματικό και ξεχωριστό έθιμο της Κέρκυρας, το σπάσιμο των μπότηδων, συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται με την οικογένειά του στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα ανέβηκαν σε μπαλκόνι σπιτιού στο κέντρο της πόλης και πέταξαν και αυτοί ένα κόκκινο κανάτι, ενώ το έθιμο τήρησαν και οι δύο γιοί τους.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στην πλατεία της Κέρκυρας λίγο νωρίτερα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να φωτογραφηθεί και να ανταλλάξει ευχές με τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε στην περιφορά του επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση στην Κέρκυρα λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, πριν από την πρώτη Ανάσταση.

Στο μεταξύ χιλιάδες επισκέπτες και κερκυραίοι βίωσαν στις 11:00 το εντυπωσιακό και θορυβώδες έθιμο του σπασίματος των μπότηδων στην Κέρκυρα.

Μετά την πρώτη Ανάσταση το χτύπημα της καμπάνας έδωσε το σύνθημα. Από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια έπεσαν αμέτρητες στάμνες με νερό για να κάνουν κρότο, σύμφωνα με το enikos.gr.

Οι στάμνες ήταν κυρίως βαμμένες με κόκκινο χρώμα αλλά και διακοσμημένες με παραστάσεις. Τα παράθυρα των σπιτιών ήταν στολισμένα με κόκκινα λάβαρα έθιμο που προσδίδει επισημότητα στην ημέρα.

Αμέσως μετά, οι φιλαρμονικές της πόλης δημιούργησαν ατμόσφαιρα γιορτινή, με χαρμόσυνα εμβατήρια.

Την ώρα του σπασίματος των μπότηδων στην καρδιά της παλιάς πόλης αναβίωσε το έθιμο της Μαστέλας.

Το έθιμο που έρχεται από παλιά έχει χαρακτήρα συμβολικό. Στέλνει το μήνυμα της υποστήριξης όσων έχουν ανάγκη, γιατί εκείνοι που βούταγαν στο βαρέλι ήταν οι αχθοφόροι της πόλης. Από τη Μεγάλη Δευτέρα τοποθετείται ένα ξύλινο βαρέλι στολισμένο με δάφνες και γεμάτο νερό. Οι πιστοί ρίχνουν μέσα κέρματα και κάνουν ευχές. Με την πρώτη Ανάσταση, οποίος βουτήξει μέσα, είναι αυτός που θα πάρει και τα χρήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια