Εύα Καϊλή: Πάσχα με το παιδί της στο σπίτι - Οι πρώτες δηλώσεις της μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι

Ελλάδα
Εύα Καϊλή: Πάσχα με το παιδί της στο σπίτι - Οι πρώτες δηλώσεις της μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με το καθεστώς "ηλεκτρονικής παρακολούθησης" (ηλεκτρονικό βραχιολάκι)

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται πλέον η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, αφού το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου, αποχώρησε συνοδεία του Έλληνα συνηγόρου της από τις φυλακές Χάρεν, ύστερα από λίγο παραπάνω από τέσσερις μήνες κράτησής της.

Καταβλήθηκαν αρκετές προσπάθειες εκ μέρους του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ώστε να διευθετηθούν άμεσα οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα επέτρεπαν στην πολιτικό να βγει από τη φυλακή ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, προκειμένου να περάσει τις μέρες του Πάσχα με το παιδί της.

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με το καθεστώς “ηλεκτρονικής παρακολούθησης” (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) μετά την αιφνιδιαστική σχετική απόφαση του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, την περασμένη Τετάρτη, μία μέρα πριν από την προκαθορισμένη ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι πρώτες δηλώσεις

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου. Θα μιλήσουμε σύντομα», δήλωσε η κ. Καϊλή σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία της στις Βρυξέλλες.

Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση του ανακριτή πάντως την περασμένη Τρίτη και για τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Προχθές ο Έλληνας συνήγορος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επέμεινε μάλιστα ότι η πελάτισσά του έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και πως αν δεν αθωωθεί, δε θα επιστρέψει στην Ελλάδα: «Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», τόνισε, για να προσθέσει ότι «υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί».

Συγκεκριμένα, ανέφερε «τις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοικία της και δε βρέθηκε κανένα δακτυλικό της αποτύπωμα». Για τον συνήγορό της αυτό αποτελεί ένα «ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο» της μη ενοχής της.

Οι περιορισμοί

Πλέον, η Εύα Καϊλή τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη μόνιμη κατοικία της, ενώ θα φέρει πάνω της ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Διαμένοντας στο εξής μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της στις βελγικές Αρχές, θα πρέπει να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μη μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου. Στη νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη. Σε μια προσωπική απόφαση, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επέλεξε να μη διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο Αντόνιο Παντσέρι. Σημειωτέον ότι στην Εύα Καϊλή έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για τον λόγο αυτό το διαβατήριό της.

Τι είπε ο δικηγόρος της - «Δεν ομολόγησε, βγαίνει τελευταία»

Καθώς η έρευνα των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο διαφθοράς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τόσο τον ανακριτή όσο και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα «με ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει».

Η επόμενη “μάχη” για τους συνηγόρους της κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, είναι να αποδείξουν ότι είναι αναξιόπιστη η μαρτυρία του τέως ευρωβουλευτή Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι σε ό,τι αφορά την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

«Πρόκειται για χυδαίο παραμύθι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος και υπενθύμισε ότι ο Παντσέρι ξεκίνησε να μιλάει για την Καϊλή αμέσως μετά τη συμφωνία συνεργασίας με τις δικαστικές Αρχές από τον περασμένο Ιανουάριο, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του. Τότε, ανέφερε ο Έλληνας δικηγόρος, ο κ. Παντσέρι δήλωσε ότι «μάλλον άκουσε πως είχε δεχτεί η Εύα Καϊλή χρήματα για τις ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019». «Υπάρχουν, όμως, συντριπτικά στοιχεία βεβαίας χρονολογίας ότι αυτά δεν έχουν συμβεί», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News