Ελλάδα

Κικίλιας: Τουλάχιστον 10% αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό το 2023

«Επιπλέον, φέτος έχουμε ανοιχτές τις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας, το Ισραήλ αυξάνει τις πτήσεις για τη χώρα μας, προχωράμε σε σημαντικές συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για την Ινδία και τη Νότια Κορέα. Και το 2023, ο τουρισμός θα οδηγήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του

   "Στόχος μας για το 2023, είναι τα έσοδα να υπερβούν κατά 10% τα αντίστοιχα του 2022" αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

   Όπως τονίζει, το 2022 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς, παρά τις πολλαπλές κρίσεις, τα ταξιδιωτικά έσοδα, όχι μόνο έφτασαν τον αρχικό στόχο των 15 δισ. ευρώ που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και τον ξεπέρασαν φτάνοντας τα 17,6 δισ.. "Μπορέσαμε, λοιπόν, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία - όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για όλη την Ευρώπη - να ενισχύσουμε την εθνική οικονομία και το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας, να φέρουμε επενδύσεις, καθιστώντας τον τουρισμό βασικό μοχλό ανάπτυξης, και με το υπερπλεόνασμα των 2,7 δισ. να συμβάλουμε καθοριστικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τους πιο αδύναμους, όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν" υπογραμμίζει ο κ. Κικίλιας.

   Επισημαίνει επίσης, ότι οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις δεν ήρθαν αυτόματα, αλλά είναι αντιθέτως αποτέλεσμα ενός πλέγματος παρεμβάσεων με βασικούς άξονες τα ανοίγματα σε νέες αγορές, προσέλκυση big spenders ταξιδιωτών, καμπάνιες του ΕΟΤ 12 μήνες το χρόνο, προβολή νέων προορισμών και συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και tour operators, με στόχο την επέκταση της σεζόν, την αναβάθμιση της κρουαζιέρας, την προώθηση του εναλλακτικού/θεματικού τουρισμού αλλά και του city break.

   "Επιπλέον, φέτος έχουμε ανοιχτές τις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας, το Ισραήλ αυξάνει τις πτήσεις για τη χώρα μας, προχωράμε σε σημαντικές συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για την Ινδία και τη Νότια Κορέα. Και το 2023, ο τουρισμός θα οδηγήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Οι επενδύσεις που έχουμε φέρει και συνεχίζουμε να προσελκύουμε από παγκόσμιους κολοσσούς, αναβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν, προσφέρουν θέσεις εργασίας, αλλάζουν την εικόνα της χώρας - χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αθήνας με τις περιοχές κάτω από την Ομόνοια να «φωτίζονται» και να παίρνουν ζωή - και τοποθετούν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη" αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια