Πέθανε η 98χρονη ηθοποιός Ντίνα Σταθάτου

Ελλάδα
Πέθανε η 98χρονη ηθοποιός Ντίνα Σταθάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Την είδηση, που έχει σκορπίσει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο facebook.

Η Ντίνα Σταθάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1926 και σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και της Σχολής «Αθήναιον». Ήταν από τις τελευταίες ηθοποιούς που συνεργάστηκαν με τον σπουδαίο Βασίλη Λογοθετίδη, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Μεταξύ άλλων, είχε παίξει στις ταινίες «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» (1954), «Δεσποινίς ετών 39» (1954), «Σάντα Τσικίτα» (1953) και «Ένα βότσαλο στη λίμνη» (1952).

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έγραψε τα εξής:

«Σήμερα έφυγε από την ζωή μια από τις τελευταίες ηθοποιούς συνεργάτιδες του σπουδαίου Βασίλη Λογοθετίδη. Η Ντίνα Σταθάτου, γεννημένη το 1925, στα 98 της έφυγε στο χωριό Μακρυώτικα Πυλαρου της Κεφαλλονιάς ενώ στην βραχύβια πορεία της στο Θέατρο δούλεψε πλάι σε σπουδαίους όπως και με τον Αιμίλιο Βεάκη και οι ρόλοι της στις ταινίες του Λογοθετίδη παραμένουν αξέχαστοι. Άφησε την καριέρα της για να δημιουργήσει οικογένεια. Κοντά της ήταν ο σύλλογος Ριφόρτσο της Κεφαλλονιάς που πέρυσι την τίμησε με εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτήν. Μας ειδοποίησε ο κύριος Ορέστης Καπάτος υπεύθυνος του Συλλόγου. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ από όλους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News