Ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία (vid)

Ελλάδα
Ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είχαμε φροντίσει να μηδενίσουμε το claw back στα φθηνά φάρμακα για να τα κρατήσουμε στην αγορά και στα νοσοκομεία"

Προβλήματα καταγράφονται στην τροφοδοσία των νοσοκομειακών φαρμακείων με βασικά σκευάσματα, απαραίτητα για τη θεραπεία των νοσηλευομένων.

Μιλώντας στο Action24 ο ειδικός σύμβουλος φαρμακευτικής πολιτικής του υπ. Υγείας, Μπάμπης Καραθάνος υποστήριξε ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία γιατί όπως τόνισε «είχαμε φροντίσει να μηδενίσουμε το claw back στα φθηνά φάρμακα για να τα κρατήσουμε στην αγορά και στα νοσοκομεία. Γιατί όπως έχω ξαναπεί ένας από τους λόγους που υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα είναι οι πολύ χαμηλές τιμές και δεν συμφέρουν τις εταιρείες να τα παράγουν ή τα εξάγουν γιατί τους συμφέρει αφού στο εξωτερικό οι τιμές είναι πολύ πιο ακριβές».

Εξάλλου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα. Μίλησε κυρίως για σχετικές ελλείψεις στο ενέσιμο διουρητικό φουροσεμίδη και στην ηπαρίνη, ενώ οι ελλείψεις σε αναλγητικά και παυσίπονα έχουν καλυφθεί με γενόσημα. Πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια εισαγωγής ποσοτήτων ηπαρίνης ενώ γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα όποια άλλα προβλήματα .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News