Πτολεμαΐδα: Το μεγαλύτερο πασχαλινό αβγό στην πλατεία της πόλης με ύψος πάνω από 2 μέτρα

Ελλάδα
Πτολεμαΐδα: Το μεγαλύτερο πασχαλινό αβγό στην πλατεία της πόλης με ύψος πάνω από 2 μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρώματα της εικαστικής εγκατάστασης είναι σε αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, που σύμφωνα με την εικαστικό «συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον»

   Το μεγαλύτερο πασχαλινό αβγό, ύψους 2,17μ., κατασκευάστηκε στην Πτολεμαΐδα και πριν από λίγο τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μέρος της εικαστικής εγκατάστασης, που επιμελείται η Ντανιέλα Νικόλοβα - Σιδηροπούλου, είναι επιπλέον ένας μονόκερος ύψους 1,8 μέτρων, ένας λαγός και ένα μικρότερο αβγό ενός μέτρου.

   Όπως ανέφερε η δημιουργός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «στο ψηλότερο σημείο της κατασκευής είναι κρεμασμένα 700 μικρότερα αβγά, τα οποία ήδη ζωγραφίζονται από τα παιδιά που έχουν κατακλύσει την κεντρική πλατεία και τα οποία, στη συνέχεια, θα μπορούν να τα πάρουν στο σπίτι τους».

   Τα χρώματα της εικαστικής εγκατάστασης είναι σε αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, που σύμφωνα με την εικαστικό «συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον».

   Η πρωτοβουλία της Ντανιέλας Νικόλοβα - Σιδηροπούλου ξεκίνησε το 2013, μέσα από το εικαστικό της ατελιέ «Περί Τέχνης», με το σύνθημα: «Ελάτε να ζωγραφίσουμε το μεγαλύτερο αβγό στην Ελλάδα». Η ανταπόκριση ήταν άμεση από δεκάδες παιδιά και νέους, με την τοποθέτηση (τότε) στην πλατεία μιας πολύ μικρότερης κατασκευής από τη σημερινή, ενώ στο πέρασμα του χρόνου η εικαστική ιδέα εμπλουτιζόταν με νέα στοιχεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News