Απόφυλάκιση Εύας Καϊλή: Δεν θα συγκατοικεί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Ελλάδα
Απόφυλάκιση Εύας Καϊλή: Δεν θα συγκατοικεί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους"

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες στις βελγικές φυλακές,

Την είδηση της αποφυλάκισης επιβεβαίωσε και ο Βέλγος δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μέρι, σημειώνοντας ότι η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση σε σπίτι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η αποφυλάκισή της αναμένεται αύριο ή το αργότερο την Μεγάλη Παρασκευή.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους» τόνισε ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης.

Εύα Καϊλή: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει» λέει μέσα από την φυλακή

Μάλιστα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε ότι η Εύα Καϊλή δεν θα συγκατοικεί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κάτι το οποίο ήταν και δική της επιθυμία.

Η Ελληνίδα πολιτικός, η οποία κατηγορείται για διαφθορά στην υπόθεση Qatar Gate, από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι είναι αθώα.

Η Εύα Καϊλή ήταν μεταξύ των πρώτων προσώπων που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για το Qatar Gate, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν οι βελγικές αρχές για το κατά πόσο ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, δωροδοκούσαν ευρωπαίους βουλευτές.

Στο στόχαστρο της έρευνας, είχαν μπει επίσης ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και αρκετοί άλλοι νυν και πρώην ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου. Ο Παντσέρι φέρεται να σύναψε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές τον Ιανουάριο, ώστε να έχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

Όλοι οι ύποπτοι που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Μόνο η Εύα Καϊλή παρέμενε κρατούμενη στις φυλακές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News