Τραγωδία στα Τέμπη: Αγωνία για τον Γεράσιμο - Πότε θα τον ξυπνήσουν από το κώμα

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Αγωνία για τον Γεράσιμο - Πότε θα τον ξυπνήσουν από το κώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του Intercity62 που συγκρούστηκε στα Τέμπη, βρίσκεται 43 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Ο 20χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε βαριά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και πλέον οι προσπάθειες των γιατρών επικεντρώνονται στην εγκεφαλική του λειτουργία.

Ειδικότερα, ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity62 που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη, συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι γονείς του και οι δικοί του άνθρωποι προσεύχονται κάθε ημέρα να γίνει το «θαύμα» και να συνέλθει ο 20χρονος φοιτητής. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο νεαρός τραυματίστηκε βαριά από τη φονική σύγκρουση και οι γιατροί επικεντρώνονται στην εγκεφαλική του λειτουργία.

Σημειώνεται ότι έχει πλέον ξεπεράσει τον κίνδυνο, ωστόσο η ιατρική ομάδα του κάνει συστηματικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πότε θα μπορέσουν να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, o 20χρονος υποβλήθηκε σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του, καθώς υπέστη βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις.

Έχει συμπληρώσει ήδη 43 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και κάθε μέρα που περνάει κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News