Πειθαρχική έρευνα για το αν διακίνησαν δικηγόροι τις δηλώσεις Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές

Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα για το αν διακίνησαν δικηγόροι τις δηλώσεις Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διεξαγωγή έρευνας ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν για τη διακίνηση και δημοσιοποίηση των δηλώσεων, παρεμβάσεων, κ.λπ. του κρατούμενου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, μεσολάβησαν δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής: 

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού κ. Κασιδιάρη, που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω της συνδρομής του/της πληρεξουσίου δικηγόρου του».

Να σημειωθεί ότι ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια και 6 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιώντας το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Δομοκού - όπως γράφεται - στήνει ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή. Τα «διαγγέλματά» του είναι δημοσιοποιημένα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με την πρόσβαση να είναι εύκολη στο ευρύ κοινό.

Οι Αρχές, με καθυστέρηση τριών ετών, αποφάσισαν τη διερεύνηση της διαδικασίας με την οποία ηχητικά ναζιστικά διαγγέλματα με ηχογραφημένη τη φυσική φωνή του Ηλία Κασιδιάρη διαρρέουν στο ίντερνετ, δεδομένου ότι οι τρόφιμοι των φυλακών Δομοκού δεν έχουν πρόσβαση σε κινητές συσκευές και στο διαδίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News