Ελλάδα

Τέως αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: «Μου ζήτησαν αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη υποσχόμενοι να αξιοποιηθώ σε Αρχές»

Ο δικαστικός Χρήστος Τζανερίκος έκανε λόγο για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων που του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη «υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές»

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο τέως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος κατήγγειλε ότι, εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας προσφέροντας «ανταλλάγματα» αν «διευκόλυνε» το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ieidiseis, ο δικαστικός έκανε λόγο για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων που του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη «υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές».

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε:

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Παράλληλα σημείωσε ότι η παραίτησή του δεν ήταν επακόλουθο πιέσεων μετά τη δήλωσή του.

«Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι δεν είναι πρέπον πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου να την ανακοινώσω δημόσια. Γι’ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι’ αυτό».

«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, αλλά και του μορφώματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο υπέβαλε την παραίτησή του την Δευτέρα «για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς»

 «Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους «καφέδες» του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα. Αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και συνεχίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια