Ελλάδα

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σταφίδες λόγω υψηλών επιπέδων μυκοτοξίνης

Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Σε ανάκληση σταφίδας λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α σε συγκέντρωση ανώτερη του νομοθετημένου ορίου έχει προβεί γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έπειτα από αυτοέλεγχο.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «ΑΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 375ΓΡ» με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228.

Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

Εξάλλου, η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε ανακοίνωση αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, επισημαίνει ότι ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από τη νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ Ελληνική Γη Σταφίδα Μεσσηνίας 375 γρ» με ημερομηνία λήξης 28/2/2024 και κωδικό παρτίδας L240228, που παράγεται από την εταιρεία ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε., καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη - ωχρατοξίνη Α - άνω του νομοθετημένου ορίου.

«Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στη νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της», σημειώνεται σχετικά. Επιπλέον, η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια