Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Μετά τις εκλογές επανεκκίνηση διαλόγου με την Τουρκία για τα ΜΟΕ

Προϋπόθεση να σταματήσει η επιθετική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας - «Οι ελληνικές θέσεις εισακούγονται περισσότερο στο εξωτερικό» πρόσθεσε

AprilΑπό το καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε εθνικό έργο καταφέρνοντας να αρθρώνει λόγο με ρεαλιστικές θέσεις στα διεθνή φόρα. «Οι ελληνικές θέσεις εισακούστηκαν και εισακούγονται περισσότερο στο εξωτερικό». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, χθες, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ENA Channel».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κέρδισε πόντους σ' αυτήν την τετραετία, ενώ για τη στρατηγική αμυντικής διπλωματίας είπε ότι είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα στρατηγικών συμφωνιών, τριμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας και συνεκπαιδεύσεως, αλλά και αντιμετώπισης νέων απειλών και προκλήσεων.

Σε ό,τι αφορά στον καθορισμό της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στη διαμόρφωσή της, με αποτέλεσμα ο τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο να αποδώσει τα εύσημα στην ηγεσία του υπουργείου.

Όσον αφορά στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επανέλαβε ότι η προσέγγιση αποτελεί ευκαιρία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές πιθανώς να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες ενάρξεως του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. «Θα αναζητήσουμε τις ημερομηνίες... Προϋπόθεση είναι να σταματήσει η ένταση και η επιθετική ρητορική» από την πλευρά της Τουρκίας, σχολίασε ο υπουργός Άμυνας.

Για τις επερχόμενες εκλογές, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι από το αποτέλεσμα της κάλπης στις 21 Μαΐου θα καθοριστούν η επόμενη ημέρα και η προοπτική της χώρας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από στιβαρά χέρια και η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει με πράξεις ότι μπορεί «Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά», είπε και τόνισε πως ένας από τους βασικούς στόχους της επόμενης τετραετίας για τη Νέα Δημοκρατία είναι η εξασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας με καλύτερους όρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια