Δίκη Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση Δασκαλάκη μετά τους υπαινιγμούς Κούγια για μεταμόσχευση οργάνων της Τζωρτζίνας

Ελλάδα
Δίκη Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση Δασκαλάκη μετά τους υπαινιγμούς Κούγια για μεταμόσχευση οργάνων της Τζωρτζίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

'Είμαι δότης οργάνων" λέει ο δικηγόρος και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά όσων έχουν υποστηρίξει ότι είναι ενάντια στις μεταμοσχεύσεις

Διαψεύδει ο Μάνος Δασκαλάκης ότι έγινε συζήτηση για μεταμόσχευση οργάνων της Τζωρτζίνας με τον εντατικόλογο Ανδρέα Ηλιάδη, στην πρώτη αντίδρασή του μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι ερωτήσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας στον εντατικολόγο και υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στο μεταξύ, ο συνήγορος της κατηγορουμένης επανήλθε στο θέμα και με νέες δηλώσεις του εξήγησε για ποιον λόγο έκανε την ερώτηση για την μεταμόσχευση οργάνων στον Ανδρέα Ηλιάδη.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-crt4845gdrl5

Η εκπομπή LiveNews μετέδωσε πληροφορίες σχετικά με την πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη σε σχέση με τους υπαινιγμούς σε βάρος του εντατικολόγου για «εμπορία οργάνων». Ο Μάνος Δασκαλάκης πλέον προσπαθεί να αλλάξει σελίδα στη ζωή του με νέα δουλειά και μόνιμη εγκατάστασή του στην Αθήνα. Είχε επαναλάβει από το βήμα του μάρτυρα ότι το κίνητρο που ώθησε την Πισπιρίγκου αρχικά να αποπειραθεί και εν συνεχεία να σκοτώσει την κόρη τους ήταν για να τον εκδικηθεί, καθώς και τις δύο φορές της είχε ανακοινώσει πως θα εγκατέλειπε τη συζυγική τους στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι ποτέ δεν έχει γίνει η συζήτηση για μεταμόσχευση οργάνων της Τζωρτζίνας με τον εντατικόλογο Ανδρέα Ηλιάδη.

Κούγιας: Είμαι δότης οργάνων

Σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε αρχικά στον σάλο που ξέσπασε σχετικά με τους υπαινιγμούς για την «εμπορία οργάνων». «Είμαι δότης οργάνων», είπε, μεταξύ άλλων, και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά όσων έχουν υποστηρίξει ότι είναι ενάντια στις μεταμοσχεύσεις.

«Όποιος τολμήσει να πει για μένα ότι είμαι κατά των μεταμοσχεύσεων, ας βγει κάποιος να το πει επισήμως. Ειδικά αυτοί που εκμεταλλεύονται το όνομά μου, όπως ένας παλιός ηθοποιός που δεν μπορεί να βρει δουλειά εδώ και χρόνια, και χρησιμοποίησε το όνομά μου με έναν προσδιορισμό, που θα λογοδοτήσει στο δικαστήριο…

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα SMS «αγάπης» και το ακριβό δώρο στον Ανδρέα Ηλιάδη – Η αποκάλυψη για το πανάκι της Ίριδας

»Θέλω σε όλους αυτούς να πω ότι θα λογοδοτήσουν. Όποιος έχει κάνει έστω και ανάρτηση και μίλησε για μένα για επιστροφή στον μεσαίωνα, για έναν τύπο ο οποίος με αποκάλεσε καθίκι, κάθαρμα, όλοι αυτοί θα τα πούμε στο δικαστήριο».

»Ειδικά για τον Λιάγκα που δημοσιοποίησε κάτι, θα καθίσει για άλλη μια φορά στο σκαμνί. Είναι ευχή για οποίον έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας να βρεθεί ο κατάλληλος δότης και να σώσει τη ζωή του. (…) Εγώ είμαι δότης οργάνων ο ίδιος. Γι’ αυτό, όποιος όποιος τόλμησε να μιλήσει γι’ αυτό το πράγματα, θα λογοδοτήσει».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Πάτρας, ο συνήγορος της 34χρονης μίλησε για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατηγορώντας γιατρούς και ιατροδικαστές πως την κατέστησαν κατηγορούμενη. «Έχω κάνει έρευνα για όλους, όποιον τίτλο και αν έχει, είτε είναι η κυρία Σπηλιωπούλου που έχει καταστρέψει την υπόθεση αυτήν και έχει καταστήσει κατηγορουμένη μαζί με τον Λέων, τον Καρακούκη, τον Καλόγρηα, μια αθώα γυναίκα. (…) Γιατί είναι σπουδαίος γιατρός ο Ηλιάδης; Από τότε που είναι στην Πάτρα, εκείνο που εγώ διαπίστωσα, είναι ότι, με ένα πρωτοφανές γεγονός, έχει συμμετάσχει σε 18 περιπτώσεις μεταμοσχεύσεως οργάνων. Δεν με νοιάζει όμως αυτό. Με νοιάζουν άλλα πράγματα, τα οποία είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω».

«Η Τζωρτζίνα έχει πέσει θύμα ιατρικού λάθους»

Όπως είπε στη συνέχεια, «εμείς έχουμε μια θέση με την κ. Πισπιρίγκου από τότε που κατάλαβε τι έγινε με όλους τους γιατρούς, με τη βοήθεια όλων των ιατροδικαστών και καθηγητών, ότι το παιδί της έχει πέσει θύμα ιατρικού λάθος, γι’ αυτό και έκανε τώρα μήνυση στους γιατρούς του Καραμανδανείου για ιατρικό λάθος. Έχουμε τη θέση ότι το παιδί υπέστη ανακοπή από λάθη και παραλήψεις όλων των γιατρών του Καραμανδανείου που είχαν εφημερία (…) Η Τζωρτζίνα έχει καρδιολογικά προβλήματα αποδεδειγμένα με εξετάσεις. (Σ.σ. οι γιατροί στο Καραμανδάνειο) έλεγαν ψέματα ότι έχουν καλέσει την κ. Καρατζά όταν το παιδί εισήχθη με σπασμούς, δεν την βρήκαν και δεν μπορούσε να έρθει, ότι τους είπε δεν πειράζει, την έχω εξετάσει πριν από δύο μέρες».

Είπε στη συνέχεια πως «στην ένορκη κατάθεση που έδωσε η ίδια, είναι κατηγορηματική. Με κάλεσαν μετά την ανακοπή. Γιατί είπαν ψέματα; Γιατί κατάλαβαν ότι το παιδί έφυγε από καρδιολογικό πρόβλημα. Ποιος είπε ψέματα; Οι γιατροί του Καραμανδανείου που ήρθαν εν χορώ με τη βοήθεια της προηγούμενης ανακρίτριας ή όταν έρχονται και λένε ψέματα ότι δήθεν ειδοποιήσαμε την κ. Καρατζά, δεν μπορούσε να έρθει, μας είπε να βάλουμε ένα holder και έρχεται η κ. Καρατζά και λέει ‘ποτέ δε με ρώτησαν, ποτέ δε μου τηλεφώνησαν’. Το λέει ενόρκως. Να δούμε αν θα πάνε φυλακή οι γιατροί».

»Στην ανακρίτρια είπε ‘μου τηλεφώνησαν μετά την ανακοπή’. Άρα τι θα πιστέψετε; Τους γιατρούς που είναι όλοι πανικόβλητοι ότι επί της κεφαλής τους επίκειται άσκηση ποινικής διώξεως για ιατρικό λάθος και κοιτάζουν να σώσουν το κεφάλι τους;».

Αναφερόμενος στον αναισθησιολόγο, κ. Χασαπόπουλο, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Ο Χασαπόπουλος υπερασπίζεται τον εαυτό του. Την ημέρα που το παιδί είχε υποστεί ανακοπή, ήταν σπίτι του ενώ είχε εφημερία. Είπε ψέματα, έχουν γίνει εγκληματικά λάθη. Είπε ότι ενώ είχε εφημερία, έχει το δικαίωμα τη μισή μέρα να είναι στο νοσοκομείο και την άλλη μισή στο σπίτι. Θα δούμε αν είναι αλήθεια αυτό. Όταν παθαίνεις ανακοπή μέσα σε 10 λεπτά αν δεν σε έχει ανανήψει κάποιος, να γίνει κανονική διαδικασία ανάνηψης, δηλαδή με διασωλήνωση, προϋποθέτει χορήγηση κεταμίνης».

«(…) Αυτός στην κατάθεσή του είπε ότι ήταν εκεί σε 5 λεπτά και ότι το σπίτι του είναι κοντά. Σε άλλη κατάθεση είπε 3 λεπτά, σε άλλη 2. Όταν του έδειξα τον χάρτη, ότι είναι 4 χλμ. σε κατοικημένη περιοχή το σπίτι του από το Καραμανδάνειο, είπε ‘μπορεί να άργησα λίγο’. Ο συγκεκριμένος έφτασε μετά από 10 λεπτά γιατί αυτό καταθέτει ο κ. Δασκαλάκης. Περίπου μετά από 10 λεπτά έφτασα στην κλινική είπε ο κύριος Δασκαλάκης και μετά ήρθε ο αναισθησιολόγος. Άρα έχουμε αρχή της κανονικής ανανήψεως μετά από 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά, στον εγκέφαλο έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα. (…) Ξέρει λοιπόν ο κ. Χασαπόπουλος ότι αν η Τζωρτζίνα πέθανε εκεί και αυτός έλειπε, θα τον κυνηγούσαν μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι οι δικηγόροι», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η διαδικασία ανάνηψης της Τζωρτζίνας κράτησε 70 λεπτά. «Σε 70 λεπτά δεν έχει μείνει τίποτα. Ο Χασαπόπουλος ήξερε και το απέκρυψε από τους ανθρώπους ότι το παιδί είναι ήδη τετραπληγικό και βγήκε και τους είπε σώθηκε το παιδί και η δήθεν ψυχρή μητέρα έκλαιγε στην αγκαλιά του πατέρα. Αυτό έχει πει στην κατάθεσή του», τόνισε.

«Επίσης είπε ότι ήταν στο ασθενοφόρο και έφτασαν μαζί στο Ρίο όπου αμέσως παρενέβη ο Ηλιάδης. Ο Ηλιάδης λέει ότι μόλις έφτασε το ασθενοφόρο πήρε το παιδί και έψυξε τον εγκέφαλό του. Όταν ψύχουν τον εγκέφαλο, τον ψύχουν σε μία από τις περιπτώσεις για να γίνει μεταμόσχευση οργάνων. Και λέει επίσης ο κ. Ηλιάδης, ‘προσπάθησα να πείσω τη μητέρα να γίνει δότης οργάνων’ ενώ προηγουμένως πανηγύρισαν ότι σώθηκε το παιδί. Γιατί τότε προσπαθούσε να πείσει τη μητέρα να γίνει δότης οργάνων.

«Εγώ έκανα μια αυτονόητη ερώτηση αλλά κανένας δεν βγήκε να το πει. Ξεκίνησε μια διαδικασία λάσπης απέναντί μου», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News