Εκλογές 2023: Υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης

Ελλάδα
Εκλογές 2023: Υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον νομό Ιωαννίνων

 Την κάθοδο στις εκλογές 2023 του πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004 Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος κατέγραψε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό και σε ομάδες στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα είναι υποψήφιος στο νομό Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα συστρατευτεί στην κοινή προσπάθεια για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, δίνοντας τη μάχη των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων».

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μεγάλωσε στα Ιωάννινα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Ως ποδοσφαιριστής, κατέχει σειρά σπουδαίων αθλητικών διακρίσεων, με κορυφαία την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004 με την Εθνική Ελλάδας, όπου και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της διοργάνωσης, ενώ έχει ψηφιστεί ως μέλος της καλύτερης ενδεκάδας όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης τίμησε για πολλά χρόνια τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ σε συλλογικό επίπεδο ξεκίνησε την καριέρα του στον Κατσικά Ιωαννίνων και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, στην Πόρτο, όπου κατέκτησε εγχώριους τίτλους και το Διηπειρωτικό Κύπελλο, στην Ντιναμό Μόσχας και στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Tο 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και είναι εν ενεργεία αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων). Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και είναι κάτοχος διπλωμάτων προπονητικής UEFA A, UEFA B και UEFA C. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News