Σοκάρει πρώην τρόφιμος της Κιβωτού: «Με χτυπούσαν με μανία με πέτρες και σανίδες» (vid)

Ελλάδα
Σοκάρει πρώην τρόφιμος της Κιβωτού: «Με χτυπούσαν με μανία με πέτρες και σανίδες» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Τα όσα βίωσε στη δομή φέρεται να αποκάλυψε σε υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Αναλυτικότερα, όπως είναι γνωστό, ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» και επικεφαλής της ΜΚΟ, είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, όπως προέκυψαν από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Συγκεκριμένα ο πατέρας Αντώνιος είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ανάμεσα σε άλλες.

Για την άσκηση της ποινικής δίωξης καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι καταγγελίες σε βάρος του από έναν 19χρονο, πρώην τρόφιμο της Κιβωτού του Κόσμου, και από έναν 15χρονο ο οποίος ακόμα και σήμερα φιλοξενείται σε δομή της οργάνωσης. Τώρα, ένας άλλος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», σοκάρει με όσα αποκαλύπτει στο υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα.

//--> //-->

Σύμφωνα με τις αναφορές στο υπόμνημα η σωματική και ψυχολογική βία ήταν κάτι παραπάνω από συχνά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενος της «Κιβωτού» δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω», αναφέρει ο πρώην τρόφιμος στο υπόμνημά του.

Στη συνέχεια τονίζει: «Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου».

«Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα. Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, την νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι», συμπληρώνει σε άλλο σημείο.

Ακόμα, ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από μέλη της «Κιβωτού» με πέτρες, ξύλα και με τα ίδια τους τα χέρια, μέσα στο δωμάτιο του. «Όσο με χτυπούσαν παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν, και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”», ανέφερε στο υπόμνημά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News