Θεοδωρικάκος για αστυφύλακα που διακινούσε ναρκωτικά: "Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους"

Ελλάδα
Θεοδωρικάκος για αστυφύλακα που διακινούσε ναρκωτικά: "Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραμένουμε αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρεται στη σύλληψη αστυφύλακα και ειδικού φρουρού για υπόθεση ναρκωτικών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Υπερασπιζόμαστε το σπουδαίο έργο της ελληνικής αστυνομίας και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία αλλά παραμένουμε αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους».

Ο αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό

Υπενθυμίζεται ότι χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές και συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας αστυφύλακας, αλλά και ένας ειδικός φρουρός οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι κατά περίπτωση για παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, ο αστυφύλακας τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, τις οποίες προμηθευόταν από έτερο συλληφθέντα. Από την άλλη, ο ειδικός φρουρός φαίνεται πως προμηθευόταν ναρκωτικά μόνο για ίδια χρήση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η αστυνομία, ο αστυφύλακας χρησιμοποιούσε περιπολικό για να διακινεί ναρκωτικά και όπως αναφέρεται «η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον ίδιο γινόταν με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News