Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαρτυρία «κλειδί» - Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη και η κίνηση που παρέλειψε ο οδηγός

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου στον εφέτη ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη

Μοιραίες κινήσεις, αστοχίες, απειρία και σωρεία λαθών οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, όπως προκύπτει από όσα υποστηρίζει ο έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, ο οποίος έσπευσε στον τόπο από τους πρώτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο έμπειρος σταθμάρχης στα όσα ανέφερε στον εφέτη ειδικό ανακριτή μίλησε για τους λάθους χειρισμούς του μοιραίου σταθμάρχη αλλά και την κίνηση που παρέλειψε να κάνει ο οδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχεία.

Όπως ανέφερε το λάθος του ήταν όχι ξέχασε το κλειδί 118 στη διαγώνιο με αποτέλεσμα η 62 intercity να μπει στην κάθοδο για Θεσσαλονίκη.

Εκεί ο μηχανοδηγός έπρεπε να κάνει εκφώνηση ότι κινείται σε μονή γραμμή καθόδου προς Νέους Πόρους, οπότε θα το άκουγε ο σταθμάρχης της Λάρισας και θα σταματούσε το τρένο.

Θα το άκουγε επίσης και ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου. Και στον σταθμό Ευαγγελισμού να έκανε εκφώνηση όπως υποστήριξε, θα το άκουγαν οι μηχανοδηγοί της εμπορικής.

Όπως αποκαλύπτεται ο έμπειρος σταθμάρχης είχε διαμαρτυρηθεί σε όλα τα κλιμάκια, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διαπίστωσε ότι τοποθετούσαν ολομόναχο τον άπειρο σταθμάρχη στον μικρό σταθμό της Καλαμπάκας.

Όπως φέρεται να είπε «Ο επιθεωρητής της Λάρισας δεν θα έπρεπε να τον βάλει μόνο του τη νύχτα σε τόσο κεντρικό σταθμό λόγω της απειρίας του, Από τη στιγμή που ο έμπειρος σταθμάρχης του παρέδωσε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτός εξήγησε τι πρέπει να διαχειριστεί, τα παρέδωσε όλα ομαλά. Η επιπλέον ώρα που μπαίνει από την υπηρεσία, είναι για να γίνει σωστά η παράδοση-παραλαβή».

Σύμφωνα πληροφορίες που αποκαλύπτει ο ΑLPHA ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, είπε στις αρχές ότι αν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, γιατί ο τηλεδιοικητήτης θα έβλεπε το λάθος στη διαγώνιο και θα το επεσήμανε στον σταθμάρχη και θα το διόρθωνε».

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν επιτακτικά απαντήσεις και περιμένουν τα τελικά πορίσματα των εμπειρογνομώνων για τις συνθήκες και τα αίτια της φωτιάς, όσο και για τα συστήματα ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια