Τσίπρας από Νέα Σμύρνη: «Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη»

Ελλάδα
Τσίπρας από Νέα Σμύρνη: «Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί «ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκε και συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες το πρωί του Σαββάτου

Αυτό είναι το παραμύθι του πρίγκιπα που έγινε βασιλιάς, αυτό είναι το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη, ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του στη Νέα Σμύρνη.

«Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί «ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκε και συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικά η ομιλία του Α. Τσίπρα στη Νέα Σμύρνη:

«Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω με αυτό που είδα στο κινητό μου επιστρέφοντας χθες από τον Πύργο. Τα τρολς της κυβέρνησης έκαναν θέμα την καφετέρια που μας φιλοξενεί, έχει έναν πολύ ωραίο τίτλο. Λέγεται “Παραμύθι με καφέ”. Και μας είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα. Ήρθα σήμερα λοιπόν με σκοπό να σας πω ένα παραμύθι.

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια χώρα που την λέγαν Ελλάδα. Σε αυτή η μικρή χώρα ο λαός της είχε ξεμπερδέψει για καιρό από την βασιλεία αλλά δεν είχε ξεμπερδέψει με τις συνήθειες της βασιλείας. Δύο, άντε τρεις οικογένειες κυβερνούσαν για πάρα πολλά χρόνια. Ο πατέρας πρωθυπουργός, άφηνε συνήθως τον γιο του στο πόδι για να γίνει πρωθυπουργός κι άμα δεν είχε γιο άφηνε τον ανιψιό. Δεν χανόταν το Βασίλειο με τίποτα. Η οικογενειακή δυναστεία συνεχίζονταν.

Σε αυτή την μικρή χώρα, εδώ και 4 χρόνια κυβερνά ένας πρίγκιπας, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός, όπως ο πατέρας του, νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Και σε αυτή τη χώρα που κυβερνά ο ιιπας, που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς, όλα πάνε τέλεια. Ο κόσμος; Είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ασφάλεια, δικαιοσύνη. Οι μισθωτοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν τον μισθό τους. Οι συνταξιούχοι αποταμιεύουν. Άμα πας στο σούπερ μάρκετ βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα. Στα βενζινάδικα την χύνουν την βενζίνη. Είναι πάμφθηνη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Που τους χάνεις, που τους βρίσκεις, είναι στις τράπεζες να παίρνουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως οι δουλειές πάνε πολύ καλά.

Οι νέες και οι νέοι κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Περνούν στις σχολές που επιθυμούν και ζουν στο δικό τους το σπίτι με τους ανθρώπους που αγαπούν και δεν φεύγουν στο εξωτερικό. Όλοι θέλουν να ζήσουν σε αυτή την χώρα.

Οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια και κανένας δεν τους καταπιέζει. Και αν υπάρχει κάποιος κακός εργοδότης, υπάρχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να απευθυνθούν σε αυτό.

Δημοκρατία; Ελευθερία του λόγου; Είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στην ελευθερία του λόγου. Αφού να φανταστείτε, κάθε φορά που ο πρίγκιπας πηγαίνει σε ένα τηλεοπτικό σταθμό του ασκείται τόσο έντονη κριτική, στην τελευταία φορά που πήγε τον ρώτησαν αν του αρέσουν τα ντολμαδάκια. Τόσο σκληρές ερωτήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις λένε πάντα τη αλήθεια και πέφτουν πάντα μέσα. Ενώ κανείς δεν διανοείται να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου.

Κανείς δεν διανοείται σε αυτή τη χώρα να κάνει παρακολουθήσεις. Ιδιαίτερα πολιτικών αντιπάλων.

Και βεβαίως πάνω από όλα υπάρχει ασφάλεια. Να το πούμε αυτό. Δεν υπάρχει μαφία. Μπορείς να κάθεσαι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης Κυριακή απόγευμα να πιεις τον καφέ σου, και ξέρεις ότι δεν θα έρθει κάποιος γκάνγκστερ με το πιστόλι να πυροβολήσει τον διπλανό σου. Υπάρχει ασφάλεια σε αυτή τη χώρα.

Και βέβαια αν πάρεις το τραίνο γνωρίζεις ότι θα φτάσεις στην ώρα σου και με ασφάλεια. Αυτή είναι η χώρα του όλα πάνε καλά. Αυτό είναι το παραμύθι του πρίγκιπα που έγινε βασιλιάς, αυτό είναι το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αυτό είναι το παραμύθι που τελειώνει στην 21η του Μάη. Ο ελληνικός λαός γυρνά την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση την διαφθορά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News