Ελλάδα

Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας

Τη διαβεβαίωση ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το υπεραταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νερό. «Οι δυο αυτές εταιρείες μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου και θα φύγουν από το υπερταμείο» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. «Η πρώτη κάλπη θα δώσει την ισχυρή εντολή. Αν η εντολή που θα πάρουμε στην πρώτη κάλπη είναι ισχυρή, μετά όλα τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Με μια καθαρή νίκη της ΝΔ όλα θα βρουν το δρόμο τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς, όπως εξήγησε «σε δύσκολες συνθήκες είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως όλοι πρέπει να σκεφτούμε τα προβλήματα της απλή αναλογικής και έθεσε τα διλλήματα των εκλογών, καταλήγοντας πως πρέπει «να αναλογιστούν οι πολίτες αν σήμερα, το 2023 είναι καλύτερα από το 2019».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μπορούμε να πετύχουμε την αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη. Ωστόσο ο λαός θα μας υποδείξει τι θα γίνει» και επανέλαβε ότι «Για μένα σημασία έχει η πρώτη κάλπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια